Sellaiseksi Erja Knuth esittelee itsensä, Viron kissavastaavaksi. Hän on juuri palannut eteläisestä naapurimaasta, jossa hän vieraili Valgan ja Pärnun löytöeläintarhoilla.

- Käyn siellä säännöllisesti tutustumassa kissoihin ja katson, tarvitseeko joku niistä apua kodin etsinnässä. Jotkut kissoista ovat voineet viettää pitkiä aikoja tarhalla ja toiset taas eivät sovellu tarhaoloihin. Silloin voin lisätä kissoja Rekku Rescuen sivuille kotia etsimään.

 

erja_katri_ja_katja_valgan_tarhalla


Muutaman päivän reissulla olivat mukana myös yhdistyksen puheenjohtaja Katja Noro, hallituksen jäsen Katri Kärki ja tiedotusvastaava Millie Anttila sekä autokuormallinen Suomesta lahjoituksena saatuja tuliaisia: leluja, ruokaa ja muita tarvikkeita.


tuliaisia_testaamassa

tuliasia_edelleen_testaamassa

tuliaisputkessa    

tuliaisena_aktivointilelu

Vapaaehtoisvoimin toimiva Rekku Rescue pyrkii tukemaan virolaisten kulkukissojen paikallista kodinsaantia. Yhdistyksen toiminnan pääpaino on silti suomalaisten kissojen auttamisessa.

- Viime vuonna kauttamme uusiin koteihin kulki yhteensä 210 kissaa, joista 10 tuotiin Virosta ja loput olivat suomalaisia avuntarvitsijoita.


parnun_kissahuone        parnun_kissahuone_ja_sen_asukki

Löytöeläintarhoilla keskusteltiin myös tulevaisuuden yhteistyöstä. Pärnussa rakennetaan uutta tilaa leikkauksesta toipuville tai muuten erityishoitoa vaativille koirille.

- Vanha on todella ränsistynyt ja uudelle on ollut kova tarve! Tiloissa on lämpimät sisätilat sekä ulkoilutarhat jokaisessa erillisessä huoneessa. Lisäksi sinne rakennetaan pesutilat. Kustannukset ovat 14 000 euroa. Rekku Rescue on aloittamassa keräystä avustaakseen uusien tilojen rakennuskustannuksissa.

valgan_kissahuoneen_ulkotarha

valgan_yksi_kissahuone

Viron ja Latvian rajalla sijaitsevalla Valgan tarhalla kunnostetaan eläinlääkärin tilaa. Rekku Rescuen kampanjan ansiosta kaikki joulukuussa kodin saaneet pennut pääsevät maksuttomaan leikkaukseen.

miiu_odottaa_kotiinlahtoa

Yli vuoden tarhalla asunut Miiu-kissa lähti mukaan Suomeen ja se on Erjan mukaan kotiutunut hyvin uuden perheen luo. Poikkeuksellisesti Rekku Rescuen väki toi kotihoitoon myös kissapariskunnan. Tiiger ja Tigrinna olivat asuneet vanhan rouvan luona Valgassa ja olivat sittemmin joutuneet tarhalle.

- Sieltä pyydettiin apua, jotta heidän ei tarvitsisi erottaa näitä kissoja toisistaan. Kissakaksikot eivät yleensä pääse yhteiseen kotiin Valgan tarhalta. Tiiger on todella reipas kolli, mutta Tigrinna vielä arasteli vieraita ihmisiä. Pariskunta on kotiutunut hoitopaikkaansa nopeasti. Tiigeriä alkuun jännitti, mutta se reipastui nopeasti ja nauttii hoitajien huomiosta todella paljon. Tigrinna on kovin perso herkuille ja niiden avulla siitäkin on tullut puskeva hurinakone jo parissa päivässä!


pusuttelua_jaakon_kanssa

Viron kissavastaavan matkat sujuvat jo rutiinilla. Tällä kerralla rekkulaisilla oli aikaa jutella rauhassa tarhojen ihmisten kanssa sekä rapsutella kissoja ja koiria.

- Näillä tarhoilla on mukava poiketa ja niissä hoidetaan eläimiä hyvin ja asianmukaisesti. Eläimet ovat todella sosiaalisia ja ottavat vierailijat lämpimästi vastaan. Pärnun tarhan vapaaehtoiset harrastavat agilitya tarhan koirien kanssa ja touhuavat muutoinkin paljon eläinten parissa. Seuraavaa reissua ei vielä olla päätetty, mutta varmaankin parin kuukauden päästä lähden taas.

KUVAT:
Millie Anttila/Rekku Rescue
Lue lisää Pärnun löytöeläintarhasta Vabatahtlikud Hetty & Hanna Pärnu varjupaigas -blogista.
Haluatko auttaa Rekku Rescueta auttamaan kotimaan ja Viron kodittomia kissoja ja koiria? Lisätietoa löydät yhdistyksen Näin voit auttaa -sivulta.
 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita