Fury eli tutummin Pärtsi ja Mörkö eli Mörtsi ovat näinä päivinä olleet Facebookin kissaryhmien tykätyimpiä kissoja. Eikä ihme. Riihimäellä asustavat kissat osallistuivat eilen iltapäivällä (pe 29.8.) suosittuun kiusaamisen vastaiseen #kutsumua-kampanjaan.


Kyllä, juuri siihen, jonka Suomen Lukiolaisten Liitto käynnisti torstaina ja josta tuli heti varsinainen some-hitti.


kissamainen_kutsu_mua_kuva
 

Kissojen omistaja Jenni Untinen, mistä sait idean kissamaiseen #kutsumua-kuvaan?

 

- Näin Facebookissa koira-aiheisia julkaisuja ja halusin sitten itsekin liittyä tähän kampanjaan mutta kissoilla. Teeman miettimisessä ei mennyt kauaa. Kiusausteemaan sopii hyvinkin ajankohtainen aihe, kesäkissat, jota tämä oma kaksikkoni kuvassa vastustaa.

 

Miten Pärtsi ja Mörtsi suhtautuivat kampanjakuvan toteutukseen?

 

- Ihmeissään olivat aluksi, kun mamma meni nostelemaan kuvausta varten. Lelun avulla sain ne nätisti istumaan ja otettua pikakuvan. Myös Misty-kissa oli yrityksissä mukana, mutta se halusi enemmän leikkiä, joten eipä sitä väkisin pidetty istumassa. Kuvan ottamisen jälkeen tuli leluhiiret toki palkaksi, ne, joilla aluksi katseet houkuteltiin kohti kameraa.


kolme_mukana_kutsu_mua_kuvassa

Kissamaisen #kutsumua-otoksen suosio yllätti Jenni Untisen. Kuva on kerännyt reilussa vuorokaudessa Facebookin kissaryhmissä yhteensä useita satoja tykkäyksiä ja koko ajan uudet peukut nousevat pystyyn.

 

- Menneenä kesänä, kuten jokainen vuosi, on ollut aiheena hylätyt kissat, valitettavasti. Minun kissani halusivat herättää ihmisiä ajattelemaan tämän kuuluisan kampanjan kautta, että kesäkissat ansaitsevat pysyvän kodin eikä vain sitä lyhyttä kesää. Kissa on perheenjäsen, josta täytyy pitää huolta.


Kas, tämä lisäyksenä näin muutamia minuutteja jutun julkaisemisen jälkeen:

Pärtsin ja Mörtsin #kutsumua innoitti muitakin Facebookin kissaihmisiä. Esimerkiksi Katin Vinski, Masa ja Piki ovat myös mukana:

katin_kutsu_mua_kissat
KUVAT: Jenni Untinen ja Kati Murto

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita