Kissat ja niiden seurana myös koirat valtaavat loppuvuodeksi koko Oulun taidemuseon ensimmäisen kerroksen. Häntä pystyyn! - Terveisin kissat ja koirat -näyttelyssä kerrotaan taiteen keinoin ihmisen, kissan ja koiran yhteiselosta.

Mikä on eläimen paikka ja rooli ja mitä kaikkea katit ja haukut symboloivat? Ihmisen kesyttämä on aina jossain määrin ihmisen kuva hyvässä ja pahassa.

samuli_heimonen-katso_minua


wilma_hurskainen-funeral_sarjasta_no_name


katja_tukiainen-pilli

Näyttely tuo Oulun taidemuseoon monipuolisen kattauksen nykytaidetta: maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, videoita ja esineellisiä teoksia. Teoksia on muun muassa Samuli Heimoselta, Wilma Hurskaiselta ja Katja Tukiaiselta. Mukana on myös Johanna Havimäki, jonka kotona asuu yksi kissa.

- Teoksieni synnyn taustalla yksi tärkeä ponne on inhimillistäminen. Sitä huomaa tapahtuvan omassa lemmikinpidossa, mutta myös katsojien suhtautumisessa veistoksiini ja veistosten äärellä kuulluissa eläinkokemuksissa. Teokseni kertovat ihmisen eläinsuhteesta, joten edellä mainittu on erinomaista aineistoa, kertoo Havimäki Oulun museo- ja tiedekeskuksen blogissa.

Häntä pystyyn! - Terveisin kissat ja koirat -näyttely sopii pienille ja suurille lemmikkien ystäville sekä kaikille eläinallergisille. Se on esillä 7.10.2014 – 4.1.2015.

Sunnuntaina lokakuun 12. päivä taidemuseon toisen kerroksen kahvila muuttuu pop up -kissakahvilaksi. Silloin paikalla on Maine coon -kissojen lisäksi persialainen ja exotic. Kello 13 – 16.30 avoinna oleva kissakahvila järjestetään yhteistyössä Pohjoisen rotukissayhdistyksen kanssa.

Museosta muistutetaan, että kissakahvilaetikettiin kuuluvat siisteys ja kissojen hyvinvointi. Kahvilassa on käytössä käsien desinfiointiainetta, jota he toivovat asiakkaiden ystävällisesti käyttävän.

Samaan aikaan kissakahvilan kanssa toisen kerroksen isossa näyttelytilassa on mahdollista kuulla kissa- ja koira-aiheiset luennot. Kello 14 – 15 toimittaja, FM Minna Keinänen – eli Kissakkaan Minna – kertoo aiheesta Arvoituksellinen, hyödyllinen, ihana – sellainen on kissa. Tämän jälkeen koiraterapeutti Satu Vertainen-Aaltonen luennoi koirien elekielestä.Oulun taidemuseo sijaitsee osoitteessa Kasarmintie 9, Oulu.

Aukioloajat 7.10. alkaen:
ti – to klo 10 – 17
pe klo 12 – 19
la – su klo 12 – 17

Liput: 6€/4€


KUVAT:
Oulun taidemuseo:
Heimonen Samuli, Katso minua, 2012, akryyli ja öljy kankaalle, yksityiskokoelma
Hurskainen Wilma, Funeral sarjasta No Name, 2008 – 2011
Tukiainen Katja, Pilli, 2014, öljy kankaalle


 

Lisää kommentti

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita