Millaisia muistoja sinulla on kissan kanssa elämisestä? Kissojen ja ylipäätään lemmikkieläinten kanssa vietetty arki ja juhla sekä lapsuuden lemmikkimuistot kiinnostavat tutkijoita. Aineiston kerääminen on aloitettu, ja tutkijat toivovat omalla kielellä ja tyylillä kirjoitettuja lemmikkimuistoja.


kissa_kirjahyllyssa

Keruu tapahtuu 10.10.2014 – 31.5.2015 ja sen järjestävät Itä-Suomen yliopiston Ihmistieteellisen eläintutkimuksen tutkimusryhmä sekä Turun yliopiston tutkimushanke "Eläinten toimijuus yhteiskunnassa: näkökulmia Suomesta 1890-2014".

- Aineistoa käytetään näiden hankkeiden tutkimusmateriaalina. Tietysti aineisto tulee aikanaan tutkijoiden käyttöön täällä Kansanrunousarkistossa, kertoo arkistontutkija Marja-Leena Jalava Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Kansanrunousarkistosta.

Keruusivulta löytyy kysymyksiä, joiden pohjalta voi kissamuistoja kirjoittaa. Sivulla on vastauslomake, ja kirjoittaa voi omalla nimellä tai nimimerkillä.

- Emme suinkaan halua rajoittaa merkkimäärää! 5000 merkkiä viittaa suoraan vastausalustaan kirjoitettavaan tekstiin. Huomaattehan liitetiedoston lähettämisen mahdollisuuden. Antakaa tulla vain niin paljon teksitä kuin on tullakseen! Marja-Leena Jalava innostaa.

Kirjoitettujen kissamuistojen lisäksi tervetulleita ovat kuvat ja muu kuvallinen aineisto. Keruun tuloksista kerrotaan ensi vuoden lokakuussa kansainvälisellä eläinten viikolla. Kaikki vastaajat osallistuvat kirjapalkintojen arvontaan.

KUVA: Taina Syrjämaa

 

Kommentit  
+2 # hämäläinen soili 13.10.2014 19:26
Minulla oli kissa nimeltään Sisi , eli 20 vuotiaaksi mutta pakko oli luopua kun sairasteli sitten jo. Oli monessa muutossa mukana eikä koskaan hävinnyt mihinkään, Silloin minulla oli oli 2 perhoskoiraa ja asuttiin aika lähellä keskustaa. Kun läksin koiria ulos taluttamaan perässä tuli ja yhtä kiltisti takaisin, Mut kaiken huippu kun lapset oli alaasteella ja neuvoin miten mennään bussipysäkille suojatietä pitkin että katsotaan ensin oikealle sit vasemmalle ja vielä kerran niin kissapa rupes tekee samalla tavalla. Huusin isännälle et tuu kattoo, miekin luulin et se oli vahinko mut eipä ollukkaan, niin se sit teki senkin jälkeen. yx kerta mentiin lähiterassille polkua pitlin oluelle, ei tietä uskaltanu ylittää mutta maurus komentavaan äänensävyyn . Jäi oluet kesken kun muutkin jo kummasteli et kenen kissa. Sanoin et meijänhän se vaan ja sit kotia vaan.niin killttiä kissaa ei mulla oo ollu ja jos joku sanoo et kissat on tyhmiä ite sanoja se on.
Ilmoita ylläpidolle
0 # Minna 13.10.2014 23:43
Kiitos Soili viestistäsi ja kissamuistostasi! Se kannattaa kirjoittaa ja lähettää myös viralliselle keruusivulle eli tänne: http://www.finlit.fi/fi/arkisto-ja-kirjastopalvelut/hankinta-ja-kokoelmapolitiikka/keruut/kissa-koira-hevonen-elain#.VDw5PxbBfcj niin menee varmasti perille.

Terveisin,
Minna/Kissakas
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita