Miten käy, kun suonenjokelainen luontokuvaaja julkaiseekin kolme tuntia kissansa kehräystä? Siten, että kokeiluna syntynyt kehräysvideo rauhoittaa ja lohduttaa joka päivä satoja ja taas satoja ihmisiä ja kissoja ympäri maailmaa.
 

 

Viimeisimmissä Olli Korhosen kotisivun kuvissa ja teksteissä pääosassa on keltasilmäinen tunturipöllö. Se, joka lämmittelee savupiipun päällä.

Savon seuduilla harvinaisen pöllön jälkeen voi tehdä tuttavuutta kurjenpoikasen kanssa tai perehtyä vaikkapa pikkulintujen suojattuihin ruokinta-automaatteihin.
 

Kun loikkaa kotisivulla elokuun kuudennentoista päivän kohdalle, vastassa ovat jälleen keltaiset silmät. Mutta ne eivät kuulu suinkaan tunturipöllölle.

kehraysvideon_musta_siiri
 

Siiri-kissan kehräys jatkaa maailman valloittamista – Entinen ennätys murskaksi”, tietää otsikko kertoa.

Artikkelissa Olli Korhonen kertoo äänitteestä, jonka hän teki Siiri-kissansa kehräämisestä. Vuoden alussa julkaistu video oli kevääseen mennessä kerännyt reilut 10 000 kuulijaa yli 100 maassa, aina kotimaasta Kroatiaan ja Keniaan, Saksasta Singaporeen ja Saudi-Arabiaan. Elokuun puolivälissä kuuntelukertoja oli jo reilusti yli 35 000, ja tätä kirjoittaessa Siiri on käynnistänyt moottorinsa lähes 76 600 kertaa.

2 tuntia, 59 minuuttia ja 53 sekuntia Siirin kehräystä. Tekijän mukaan video syntyi pelkästä kokeilunhalusta.

 

- Äänittäessäni Siirin äänen se makasi polvieni päällä. Silittää sitä ei tarvinnut. Itse äänitys on koostettu yhdestä ainoasta muutaman minuutin pituisesta pätkästä, jota on äänittämisen jälkeen editoitu ja sen jälkeen kopioitu toinen toisensa perään liittäen.Kissaa kehrää valkoista kohinaa


Olli Korhosta kiinnostaa luonnonäänien vaikutus ihmisen kykyyn keskittyä. Hän kertoo, että erityisesti niin sanotun valkoisen kohinan, englanniksi ’white noise’, tiedetään auttavan monia, joilla on keskittymisongelmia.

 

- Luonnossa esimerkiksi sade, tasaisesti kohiseva koski ja tuuli tuottavat tällaista ääntä. Koska myös kissan kehräyksen katsotaan olevan valkoista kohinaa, päätin kokeilla sitäkin. Onhan sillä tunnetusti moniin ihmisiin rauhoittava vaikutus, ja toisaalta sitä oli helposti saatavilla, kiitos Siirin.

 

Alun perin Olli Korhonen teki videon ihmisille. Sittemmin on käynyt ilmi, että 10-vuotiaan suonenjokelaiskatin kehräystä on soitettu hyvin paljon myös sen lajitovereille.

 

- Kommenttien perusteella video on rauhoittanut niin ihmisiä kuin kissoja. Hyvin useille molempien ”lajien” edustajille se on myös tuonut lohtua monenkirjaviin ongelmiin.

 

Tilastojen mukaan innokkaimmat kuuntelijat löytyvät englanninkielisistä maista. Ylivoimaisena ykkösenä on USA. Myös saksalaiset ja ranskalaiset näyttävät tykästyneen suomalaisen Siirin kehräykseen.

 

- Surukseni Suomi on hiljalleen valunut listalla alaspäin. Tällä hetkellä Suomi sijoittuu tilastossa yhdeksänneksi. Mikä pahinta, Ruotsikin on ajanut Suomen ohitse. Sukupuolten suhteen Siiri on ollut tasapuolinen, sillä sen kehräyksen nautiskelijoista puolet on ollut miehiä, puolet naisia.Kiitollisia kehräyksestä


Kehräysvideon suosio ei ole Olli Korhosta yllättänyt; hänellä kun ei ollut sen suhteen kummempia odotuksia.

 

- Yllätyksenä on tullut se, kuinka moni henkilö on videon kommenteissa kertonut kiitollisuudestaan videosta. Koskettavin tarina on henkilöstä, joka oli kuolinvuoteellaan viimeisinä hetkinään kuunnellut Siiriä.

Entä onko Siirin omistaja kertonut lemmikilleen tämän kehräyksen saamasta suosiosta ja myönteisestä palautteesta?

 

- Olen kyllä kertonut, mutta Siiriä asia ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Sen sijaan kun kerran soitin sille sen omaa ääntä puhelimen välityksellä, se kävi makaamaan pöydälle asettaen päänsä puhelimen päälle. Itse se oli aivan hiljaa.


 

Mutta nyt Siiri, ole niin hyvä ja kehrää meille:

 

 


KUVA:
Olli Korhonen

Kommentit  
0 # Jorma 17.11.2015 21:57
Kehräystä!
Ilmoita ylläpidolle
0 # Leena 17.11.2015 21:59
Kehräystä!
Ilmoita ylläpidolle
+1 # Alisa Hamu 01.02.2016 12:25
Aivan ihanaa ja rentouttavaa myös näin "etänä" :D Minulla on neljä kissaa, joista Julius katselee tuolta silmät lautasen kokoisina... "Kuka muu muka?!" Juliuksella on kova kehräysääni, nyt taitaa Siiri laittaa paremmaksi :D
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita