Amsterdamin laajasta museotarjonnasta löytää jokainen omansa, pitipä sitten hampusta tai 1600-luvun muotokuvista. Yksi museo on kuitenkin ylitse muiden: Herengracht-kanavan varrella vanhassa yksityistalossa sijaitseva pieni kissamuseo Kattenkabinet. Olen käynyt Alankomaiden pääkaupungissa kolme kertaa enkä jättäisi mistään hinnasta väliin vierailua Kattenkabinetissa.


Kattenkabinet on jokaisen kissanystävän unelma, sillä se keskittyy vain ja ainoastaan kissoihin. Museo koostuu viidestä huoneesta, joista jokainen on lattiasta kattoon täynnä kissa-aiheisia näyttelyesineitä.

teksti_seinalla museon_yksi_nayttelyhuone

kissa-aiheinen_juliste toinen_kissa-aiheinen_juliste

Seinillä riippuu maalauksia kissoista, kissojen muotokuvia ja vanhoja kissa-aiheisia mainoksia ja julisteita. Vitriineissä on esillä kissaveistoksia, posliinikissoja, kissakirjoja, aasialaisia onnea tuottavia kissoja tassu pystyssä sekä jopa Grizabella-hahmon rooliasu musikaalista Cats.

Katutasossa museon sisäänkäynnin yhteydessä on lisäksi pieni kauppa, jossa myydään kissajulisteita, kissapostikortteja, kissapaitoja ynnä muuta kissoihin liittyvää pikkutavaraa. Jos haluaa ostaa Amsterdamista hieman omaperäisempiä matkamuistoja, kannattaa ehdottomasti suunnata Kattenkabinetin kauppaan.

kassaneitina_kissa aiheeseen_sopivia_matkamuistoja

Kissamuseon ehdottomasti parasta antia ovat kuitenkin ihka oikeat kissat, joita museossa majailee useampi kappale. Kissat kuljeskelevat vapaasti museon tiloissa ja nukkuvat sohvilla, ja mikä parasta, museovieraat saavat silitellä niitä ja leikkiä niiden kanssa.

museokissat_sohvalla mustavalkoinen_museokissa_sohvalla

Omilla vierailuillani olen aina käyttänyt enemmän aikaa kissojen ihailemiseen ja hellimiseen kuin varsinaiseen näyttelyyn tutustumiseen. Koska kissat tunnetusti ovat itsenäisiä ja itsepäisiä otuksia, on välillä käynyt niin, ettei yksikään niistä ole halunnut näyttäytyä saati suostua silitettäväksi.

Toisinaan taas en olisi malttanut lähteä lainkaan pois museosta, koska joku kissoista torkkui kaikessa rauhassa vieressäni ja kehräsi hiljaa, kun rapsuttelin sitä. Koska minulla ei erinäisistä syistä ole toistaiseksi omaa kissaa, nautin sitäkin enemmän näiden amsterdamilaiskissojen seurasta.

Anna_Laurila_kissamuseossa

Kissamuseo sijaitsee Amsterdamissa osoitteessa Herengracht 497. Mikäli kissamuseo alkoi kiinnostaa, mutta Amsterdamiin ei ole juuri nyt mahdollista lähteä, voi Kattenkabinetin nettisivuilla tehdä virtuaalisen vierailun museoon ja saada myös yksityiskohtaisempaa tietoa esillä olevista maalauksista ja muista taideteoksista.TEKSTI JA KUVAT:
Anna Laurila,
joka on provencelaistunut kissojen ja mopsien ystävä, joka kirjoittaa blogia Fifin Fiinit Fiilikset
 

Kommentit  
0 # Marttalan emäntä 05.08.2015 13:56
Amsterdamin KissaKabinetti
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita