Yksi kisittelee Kerttua, toinen Ainoa ja kolmas Vilmaa. Näkyviin astelee aitoja ja oikeita kollikissoja. Ja jos luulet, että Tarmo, Timppa ja Matti-Teppo ovat sitä myös, erehdyt. Tästä eteenpäin nimi ei kissaa pahenna, eikä kissa nimeä.
 Siskolla on tyttökissa nimeltään Musti.

- Mailis


 

Joskus kävi siten, että pentueeseen syntyi oikein jymäkkä musta/valkea hurmuri, jonka katsottiin olevan poika,Pekaksi kutsuttiin. Ajan kanssa huomattiin sen olleenkin tyttö ja nimeä ei sen kummin muutettu vaan Nätti-Pekaksi jäi.

- Marianna


 

Ystävälläni on kolli nimeltään Kerttu Kivinen. Löytyi raasu jostain aitan alta, kesäkissan pentu. Huonolla hoidolla ja ruualla oli varhaislapsuutensa viettänyt. Silmätkin kierot. Ja vähän kehitysvammaisen oloinen. Luulivat narttupennuksi, kunnes isona rupes merkkailemaan. Nimi kuitenkin säilyi. Kerttu on Kerttu, aivan ihana, lapsirakas kollipoika.

- Kaija

 


timppa_kolli_makoilee

Minulla oli nuoruusvuosina Timppa-niminen kissa. Kunniakkaasti miehisen nimensä kantoi loppuun saakka, vaikka ensimmäisen juoksun alettua totesimmekin nuoren herran neitokaiseksi...Hauskinta olivat ohikulkijoiden ilmeet, kun Timppaa oli huutelemassa sisälle ja kissan nähtyään he totesivat "Ompas siinä komea kolli!" ja vastaukseksi pääsi sanomaan "Ei tää mikään kolli oo, vanha rouvahan tämä..."

- MariMulla ja silloisella avolla oli perinteinen viirumiiru, "kauttualainen ojakissa" nimeltään Sylvi. Avo makasi kerran ihan hirveässä kuumeessa sängyssä, ja Sylvi tepasteli sen päällä, muun muassa naamalla. Sängyn pohjalta kuului voipunut ääni: "meidän Sylvillä on muuten pallit". Laitoin kuumehoureen piikkiin. Vaan kas, kun asiaa tarkemmin tutkittiin, niin poika-Sylvihän se. Ei haluttu nimeä enää vaihtaa.
- Elina

 

 

Poikakissa nimeltä Candy, koska näyttää namulta.

- Mari

 

 

tytto_nimelta_masi
 

Täältä löytyy tyttö nimeltä Masi (oikea nimi silloin oli Schnappi) Kseyltä hommattiin ja piti olla poika, mutta toisin kävi Ja kissa oli jo tottunut siihen nimeen nii sit päätettiin vaan pitää se. Nimeä vielä kauan mietin, mut Masi oli sopiva, ja on vieläkii vaik tyttö onkin! Ja tää on vaan "tyttö nimeltä Masi" kaikkien kesken.

- Heidi

 

 

Minni-kolli, klassinen tarina: kaverille kasvoi kulkuset.

- Susu


 

Timppa-tyttö on mun äidillä.

- Tiina

 

 

poika_nimelta_nova
 

Meidän Novan piti olla tyttö, kunnes hän paljastuikin nelihenkisen pentueen ainoaksi pojaksi muutaman viikon ikäisenä En halunnut enää nimeä vaihtaa, enkä varsinkaan kissaa valita uudelleen (olin valintani tehnyt jo pentujen ollessa vasta parin päivän ikäisiä), joten Nova on jäänyt Novaksi ja komea kolli onkin!

- Laura


 

Mulla on Lumi-poika, jolle kaikki huutaa "Hyvä tyttö!" vaikka oon sanonut, että se on poika.. (vanha omistaja antoi nimen enkä viitsinyt vaihtaa)

- Meri

 

 

Tutuilla on tyttö kissa nimeltään Mikki. Kissaa luultiin pentuna kolliksi ja kun eläinlääkäri totesikin nartuksi, niin ei sitä nimeä enään muutettu.

- Oona

 

 

Ollessani viel penska meille tuli aikuinen manx narttu, hänen nimensä oli Kille. Eikä me sitten enää nimeä vaihdettu.

- Jaana

 

 

pochalla_hauska_asento

Tutulla on tyttökissä nimeltä Krisu ja hyvin tuntee nimensä. Meillä taas poika, jonka oikea nimi on Pocha (tarkoittaa japaniksi pullukkaa), mutta siitä muotoutunu hassu lempinimi Poopo, jonka tunnistaa paremmin kun Pochan

- Jonna


 

Kun olin pieni, meille tuli töpöhäntäinen kissa, jonka nimeksi tuli tietysti Pekka Töpöhäntä. No meni muutama kuukausi ja huomattiin, että Pekka oli paksuna. Pekka oli sitten loppuelämän Pekka-Susanna Töpöhäntä. Meidän töpöhäntäisten kissojen kantaemo.

- Meri


 

Siskolla oli tyttökissa nimltään Mauri. Hän oli sitä mieltä, ettei tytölle ole mikäään pakko antaa tytön nimeä.

- Salla


 

Mummolaan ilmaantui pieni kisu, koditon ja arka. Hiljalleen kesyyntyi ja nimeksi annettiin Maija Poppanen. Maija Poppanen olikin kolli ja nimeksi jäi Poppanen.

- Marika

 

 

sanji_tuijottaa
 

Meiltä löytyy Sanji-niminen kissa, joka on kolli. Näin suomalaisittain lausuttuna se kuulostaa tyttömäiseltä, mutta mikäli se lausuttaisiin japanilaisittain, olisi se selvä miehen nimi. Itse en siis ole nimeä valinnut, vaan sain kissan entiseltä omistajalta jo valmiiksi nimettynä

- Anniina

 

 

Meillä oli joskus tyttökissa nimeltä Matti-Teppo. Tarinasta en olekkaan sitten ihan varma, kun olen itse ollut niin pieni kun MT meille saapui.

- Melissa


 

Mulla oli tyttökissa, jonka nimi oli Elmo. Oli luultu pienenä pojaksi, koska suvun kaikki muut oranssit kissat olivat olleet poikia. Oli jo ehtinyt oppia nimensä, en halunnut vaihtaa, Elmo oli sopivan pehmeä nimi pikku Elmo-tytölle. Hän menehtyi viime vuonna munuaisten lakattua toimimasta, eläinlääkärillä silitin häntä loppuun saakka.

- Virpi

 

 

Tutuilla oli tyttökissa Oskari.

- Inka

 

 

simba_komeilee
 

Simba sai nimensä kasvattajalta, joka uskoi kissan olevan poika. Pidimme nimestä ja Simba sai pitää alkuperäisen kutsumanimensä. Rokotuksen yhteydessä eläinlääkärikin uskoi Simban olevan poika. Vasta kastraatioleikkauksessa eläinlääkäri totesi, että Simba onkin tyttö. Saimme leikkauksen pojan hinnalla, koska eläinlääkäri oli itsekin erehtynyt sukupuolesta.

- Helena

 


Kaverillani oli Otto, joka ekalla lääkärikäynnillä paljastuikin tytöksi. Hänestä tuli Otto-tyttö.

- Leena


 

Mulla tyttö kissa, jonka oikea nimi on Manuela, kutsutaan Manuksi. Sitten mentiin hakemaan yhdessä tätä Manu-poikaa, kotona tutkin tarkemmin ja totesin, voi teitä nuoria tyttöjä, kun ette tyttöä pojasta erota. Nyt 12v tyttökissa, jota kutsutaan Manuksi. On ollut minulla 10v,  kun tytär lähti opiskelemaan, tuli kissa "mummille"

- Virva

 

 

nuuhi_pentujen_kanssa
 

Mun tyttökissan nimi on Nuuhi. Nimi saa aina kyselyitä että miksi ja mistä se tulee ja onko se muka tytön nimi. Mutta en osaa vastata siihen muutakuin sen, että kun näin kissan, niin totesin, että se on aivan Nuuhin näköinen.

- Tiina


 

Meillä oli Roope-tyttö, kun olin pieni Joku sitä pentuna pojaksi väitti, joten siitä tuli Roope, eikä äiti enää nimeä vaihtanut. Roope eli 16-vuotiaaksi.

- Mari


 

Meillä on tyttökissa Onslow. Syntyi meillä kotona, se oli suuri ja karvainen ja äänekäs ja luultiin että se on poika. Nimi sitten jäi, vaikka myöhemmn kävikin ilmi että kyseessä on tyttö.

- Päivi

 

 

titta_joka_oli_ensin_topi
 

Nykyiset kisumme, piti olla 2 poikaa, saivat nimekseen Eetu ja Topi. Ensimmäinen vierailu & tarkistuskäynti eläinlääkärillä ja Topista tulikin Titta. Eläinlääkäri unohti kuitenkin vaihtaa nimen ja sukupuolen Titan tietoihin. Kun menin Tittaa leikkauttamaan, oli tilanne hieman sekava. Eläinlääkäri kutsui potilaan nimellä Topi. En reagoinut siihen mitenkään tietenkään, olinhan siellä TITTA-nimisen kissan kanssa. No, hetken päästä tuli eläinlääkäri uudestaa huhuilemaan kisun perään, mutta tällä kertaa omistajan nimellä. Siirryimme kaikki tutkimushuoneeseen. Eläinlääkärillä meni hetkeksi pasmat sekaisin, kun aloitti tutkimukset ja havaitsi, ettei hännän alta löytynyt oikeita osia poistettavaksi. Siinä vaiheessa vasta minäkin tajusin, että on väärä nimi ja sukupuoli kissan papereissa. Tässä vaiheessa eläinlääkäri sitten tokaisikin, että olikin vähän ihmetellyt miksi vastaanotto oli varannut ajan sterilisaatiolle, kun on kyseessä papereiden mukaan poika kissa ja niillehän tehdään kastraatio.

- Miia

 


Meillä oli aikoinaan Mai-kolli. Pekka Töpöhännästä. Eli komeat 11 vuotta Maina. Lempinimi kyllä oli Kultsi ja totteli molempia nimiä.

- Saija

 

 

Kummitädilläni oli aikoinaan naaraskissa nimeltään Janne.

- Melissa


 

jesse_josefiina_james


Kun tiesin saavani serkulta kissan, päätin että siitä tulee Jesse. Jesse Josefiina James jos on tyttö ja Jesse Jooseppi James jos poika. Jesse oli tyttö. Oli jäänyt viimeiseksi, kun oli muka niin ruma, mut mulle oli maailman kaunein kissa, joka viipyi luonani 18.5v . Tässä kuvassa Jesse on jo ikäneito. Jos joku joskus kysyi miksi sillä on pojan nimi sanoin, että sillä on kissan nimi. Eräs amerikkalainen sanoi, että se nimi on Amerikassa sekä pojan että tytön.

- Minna


 

Minun Mörkö-kollin sisko on Tarmo! Tarinaa en tiedä...

- Sari


 

Meidän poikakissa Aino on ollut villikissa. Ja me otettiin niitä 2. Me katottiin, että oli poikakissa ja tyttökissa. Vietiin ne leikkaukseen ja meille kerrottiin, että ne oli poikii eikä sit enää vaihdettu sen nimee..... Ei nimi miestä pahenna

- Tia-Maria
 

 

 

harvinen_ja_lolo

 

Meille ilmeistyi syksyn tullen nurkkiin arka kissa, joka kaikesta päätellen oli ollut omilla teillään jo pidemmän aikaa. Aloitti ruokailemalla siilin kupilla ja pikku hiljaa rohkaistui niin, että tuli sisälle. Me "vihreinä" kissanomistajina tutkiskelimme, että tyttöhän tuo on, kun ei niitä miehisiä kilkuttimiakaan löytynyt. Tyttö sai nimekseen Vilma... Kului jonkin aikaa ja äitini sanoi, että kyllä Vilma täytyy leikata, ettei tule reissuilta pentuja tuliaisiksi. Varasimme ajan ja kiikutimme kissan lääkäriin... Lääkäri tutki hetken ja sanoi, että taisi tulla turha reissu, kun teidän Vilma on kyllä leikattu kolli... Jonkun kisu oli Vilma siis ollut, mutta kulkuriluonteelleen ei mitään mahtanut Vilma-poika... uusi kesä kun tuli, niin Vilma jatkoi matkaa, emmekä etsinnöistä huolimatta poikaa enää kotiin saaneet... mutta tassunjäljen jätti hänkin sydämeen.

 

Nyt meillä on kaksi rescue-poikaa Virosta... Toinen on nimeltään Harvinen (ent. Harvey) ja toinen Lolo (ent. Pingviini Lolo)... Harvinen on syntynyt kadulla ja sieltä viety turvaan sisarustensa kanssa ja Lolo puolestaan oli löytynyt hylättynä kadulta pakkasesta ihan pikkuisena... mutkien kautta pojat päätyivät meille noin 1½ vuotta sitten... Lolo nyt ei kovinkaan miehiseltä nimeltä kalskahda ja usein vieraat tytöttelevät häntä, mutta koska pojat tullessaan tunsivat nimensä, niin ei lähdetty sen suuremmin muuttelemaan... ja saattahan tuo nimi Lolo tuolla Viron puolella tarkoittaa kovinkin kovaa kollia, tiedä häntä Harvinen on "pappan pikkumies" ja "mamman mötkö", Lolo puolestaan on "mammanpoika" ja Löllis tai Löllykkä... rakkaita poikia molemmat...


- Tiia

 


 

Kommentit  
+1 # miumiu 20.10.2014 10:53
Hauskoja tarinoita:)
Meillä oli kerran Vanellus-niminen tavattoman pitkä- ja tuuheakarvainen musta kissa. Arveltiin että on poika, mutta kun vietiin ekaa kertaa eläinlääkäriin, keski-ikäinen eläinlääkäri ei päässyt asiassa mihinkään tulokseen ja huikkasi avustajalle/eläintenhoitajalle en, että "tuu säkin nyt ARVAAMAAN et kumpi tää on". Kirjoittivat sitten siihen rokotuskorttiin et "naaras". Aikanaan kun vietiin Vanellus sitten leikattavaksi, niin pallit siltä lopulta poistettiin:)
Ilmoita ylläpidolle
0 # neito 01.08.2016 22:41
Naapurini tyttökissa on Esko ja tuttavilla aikoinaan tyttökissa Juuso Johanna!
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita