Kissat ihastuttavat, ihmetyttävät, välillä – myönnettävä se on – raivostuttavatkin. Kissabloggaajat kirjoittavat kaikesta tuosta postauksia, lisäävät niihin kuvia ja lopulta klikkaavat Julkaise-nappulaa. Mutta miksi ja miten? Kymmenen kissabloggaajaa muistelee, pohtii, ideoi, tuskailee, auttaa ja kertoo.
 

kissoja_näppäimistölläMiksi kissablogi?

 

Kissabloggaajien menneisyydestä paljastuu valtava kokoelma Facebook-päivityksiä täynnä kissakuulumisia, kissakuvia ja kissavideoita, on kissa-sitä ja on kissa-tätä.

 

- Hyppy tuntemattomaan, joka puhdisti FB:n päivitykset taas minun jutuikseni ja minä sain uuden harrastuksen.

 

Kissanäyttelyissä konkareilta kysellään paljon. Nyt vastausten lomassa voi esittää tervetulotoivotukset omaan blogiin.

 

- Olenkin saanut paljon positiivista palautetta blogin kautta kun ihmiset ovat päässeet tutustumaan edes kuvien ja juttujen kautta bengalielämään. Kissanäyttelyissä näyttelyihmiset ja "näyttelyturistit" ovat tulleet vetäisemään hihasta että "Hei, olen lukenut blogiasi!!" tai että "oletko se Täplätyttöjen palvelija?!" Siis minulle täysin tuntemattomat ihmiset Nuo ovat lämmittäneet mieltäni suuresti!

 

Kasvattajat kehuvat, että blogin kautta mahdolliset ostajaehdokkaat saavat ajantasaista tietoa kissanpentujen kasvamisesta ja kehityksestä.
 

Hurineesien_kissanpentuja
 

- Itse en ainakaan ole voinut saada millään tarpeeksi kuvia pennuista, jonka kasvattamista luovutusikää ja muuttoa meille olen odottanut. ;-)

Niinkin voi käydä, että huonolla käsityötaidolla varustettu kissallinen ihminen päättää vihdoinkin opetella virkkaamaan. Ei, siihen hän ei jäänyt koukkuun. Oli siis keksittävä jokin uusi taito, jota opetella.

 

- Olin blogeja seurannut, niin olin myös miettinyt mitenkä se homma oikein hoituu. Lähtökohta oli siis teknisen tietotaidon lisääminen. Kissat otin aiheeksi siksi, kun kuvittelin sen olevan vähemmän henkilökohtainen aihe. Vähänpä tiesin!

 

 

Miten keksit nimen blogille?

 

Hurineesit-blogin pitäjä muistelee ensimmäistä balineesiaan. Siitä tuli nopeasti hurineesi, kiitos alituisen kehräämisen. Koska seuraavakaan kissa ei tuntunut olevan yhtään vähempää hurineesi, oli blogilla mitä kuvaavin ja parhain nimi.

 

- Jos aloittaisin kissojen kasvattamisen, olisi kasvattajanimi ilman muuta FI*Hurinesian.

 

Toki kissoista muitakin ääniä lähtee, kuten silloin eräällä automatkalla mummolaan.

 

- Veljeni kuskasi meitä ja edesmennyt jäsen Wilma Ilona Naukula huusi koko ajan, tokaisin sitten veljelleni että täällä tää Naukulan kerho taas on.

 

Kissabloggaajan viehtymys musiikkiin näyttäytyy blogin nimessä.

 

- Sitten talouteen muutti Nilsson. Blogia olin jo ehtinyt promoamaan Triona, joten nimen vaihto ei ollut enää vaihtoehto.trio_miumaun_nilsson

 

Siispä Trio MiuMau ja Herra Nilsson. Entä olisiko kirjoittaja hieman makean perään, kun Kiskisblogblogissa johdattelee sanaleikin tavoin kissakarkkien mainoslauseeseen?

 

Tomin, Jerryn ja Caleanan blogin nimi paljastaa kissojen nimet, Täplätytöt kissojen ulkonäön ja myös We Run the House jotain olennaista blogin aihepiiristä.

 

- Kahden kissanpennun saapuminen taloon sai tuntemaan jo silloin, että nyt tanssitaan kissojen pillin mukaan. Myöhemmin tunne on vain voimistunut ja kissoista tullut ihan kokonaisvaltainen harrastus.


sama_kissa_pienenä_ja_isona
 

 

Mistä ja miten kirjoittaa?

 

Kissablogi on kissablogi, mutta mitä ja miten nelijalkaisista hurisijoista ja naukujista kannattaa kirjoittaa? Miten te, arvoisat kissabloggaajat, sen oikein teette?

 

- Ideat postauksiin tulee yleensä kissojen metkuista ja puuhista. Yritän yleensä pitää linjan kevyenä, mutta välillä myös asiaa kissojen hoidosta, kuten aktivoinnista, terveydenhoidosta ja kissaharrastuksesta, kuten näyttelyistä ja kasvatuksesta.

 

Selvä. Entä muualla kissablogistaniassa?

 

- Minun linjanani voi ehkä pitää sitä, että kirjoitan lyhyesti. Yritän myös olla jollain tavalla ajankohtainen ja kepeä. Sairastelut sitten valitettavasti ovat tuoneet sisällöksi välillä jotain muuta.

 

Ja hoi te siellä! Millaisia tekstejä blogeistanne löytyy?

 

- Pyrin puhumaan paljon kodittomien puolesta eli rescue toiminta on sydäntä lähellä. (3 omistani on rescuekissoja). Muuten tarinonti on kovin me-keskeistä eli meidän kissaperheen arkea hassuttelulaseilla ja hieman toiselta kantilta katsottuna sekä luovasti sovellettuina.

 

Valjaissa ulkoilevat kissat ja ylipäätään matkustelevat kissat ovat herättäneet lukijoissa erityistä kiinnostusta. Toisinaan kommentteja ja kysymyksiä on tullut jopa Suomen rajojen ulkopuolelta.


toto_ja_cisu_hihnassa
 

- Ehkä meidän moukulat ovat omalta osalta kertoneet, että on olemassa myös "koiramaisia kissoja", jotka käyvät hihnassa metsälenkeillä. Olen myös saanut joskus palautetta, että on kiva tietää, miten seurallisia ja puuhakkaita kissat ovat. Ehkä kissablogit voivat vain olemassaolollaan vaikuttaa siihen, millainen käsitys ihmisillä on kissoista - toki kissoissa on yksilöitä, mutta monien ihmisten kissakäsitys on aika yksioikoinen.

 

 

Usein, harvoin, siltä väliltä?

 

 

Yksi bloggaa ahkerasti, toinen kerran pari viikossa, kolmas satunnaisesti. Hei sinä ahkera, kerro lisää!

 

- Tietynlaisesta päiväkirjastahan tässä on kuitenkin kysymys. Ainakin minun osaltani. Mitään suurta kaunokirjallista tuotetta en ole tekemässä. Tämä vaan on mielestäni hauskaa. En kuitenkaan toivottavasti tuo kenellekään huonoa omaatuntoa kun bloggaan usein.


- Töissä ollessani bloggaus toimi hyvänä keinona päästä pois työasioiden miettimisestä kotona, on hyvää ajankulua ja pitää minut poissa muusta pahanteosta. ;-)
 

Parissa muussa kissablogissa on tavoitteena julkaista päivityksiä muutaman kerran viikossa. Joskus taukoa tulee useampia päiviä.

 

- Bloggaamisesta ei oikeasti kannata ahdistua eikä ottaa stressiä, ja olen myös huomannut, etteivät lukijat katoa, vaikkei blogi päivittyisi jatkuvasti. Jos on varma, että pitää pidemmän tauon, siitä voi(nee) ilmoittaa blogissa etukäteen.

 

Toisaalla tahti on epätasaisempi: joskus useita postauksia päivässä, joskus muutaman viikon taukoja. Moni tykkää lukea ahkeria bloggaajia, vaikka kaikkiin ei ehtisikään kommentoida.

 

- Harvemmin päivittyviä blogeja lukee kyllä ihan yhtä innolla, laatu korvaa määrän tässäkin asiassa Kriteerinä blogille kun blogille on hyvä kirjoittaja ja siedettävät kuvat.


 

Kuvia, kuvia, kuvia. Mitä sanoisitte niistä?


 

Ja sekin kiinnostaa, käsittelettekö kissakuvianne.

 

- Kyllä! Valotukset, rajaukset ja kuvan piennennys on tehtävä joka kuvalle ja ehkäpä joitain roskia tulee poistettua kanssa...."

 

- En käsittele, ellei täydy rajata/peittää jotain kuvasta pois, kun kuvassa näkyy jotain ehdottomasti näytettävää, mutta myös jotain epämääräistä.

 

- Talvisin joudun usein säätämään valoisuutta ja värisävyjä. Kesävalossa ei tarvitse.

 

- Käsittelen aina. Käsittelyllä tarkoitan valon ja kontrastin säätöä, pientä viilausta vain kännykällä otettuja kuvia en käsittele.


naukulan_helmi_kuvattavana
 

- Kissablogissa on tärkeämpää se, mitä kuvassa tapahtuu, kuin se, kuinka hieno kuva on. Aitous on se juttu kuitenkin ja kaikki tietävät, että aito kissanelämä on joskus sellaista, ettei se odota kunnon kameraa tai oikeaa kuvakulmaa. ;-)

 

 

Kissablogissa ongelmia – onko niitä?

 

 

Hiljaisemmat kaudet ja valokuvien laatu, niistä ovat kissabloggaajan tutuimmat tuskailun kohteet tehty.

 

- Talvella oli pimeää, jotta saisi hyviä kuvia. Tykkään, että kuvat on hyvälaatusia ja uskon, että se lisää lukijoita. Joskus julkaisen jotain kännykällä otettuja kuvia, mutta en kovin mielelläni. Joskus sitten vaan on pakko, kun kännykkä on yleensä aina käden ulottuvissa kun The Juttu tapahtuu.

 

- Valokuvien laatu ja taustalla näkyvät epämääräiset jutut ovat täälläkin isoin ongelma. Välillä on myös hiljaisempia kausia juttujen keksimisen suhteen, mutta pennut onneksi keksii juttuja mun puolesta.


monta_kissaa_samassa

 

Niin, useamman kissan talouksissa aiheita riittää, näin vakuutetaan. Mutta jos hiljainen kausi yllättää tai bloggaussuoni ei syki, mikä neuvoksi, hyvät kissabloggaajat?

 

- Välillä tulee hetkiä, ettei mitään meinaa keksiä, niin kuva-arkisto apuun ja pieni postaus kuvan ja vetävän kuvatekstin kera auttaa.

 

- Olen huomannut tämän touhun myös lisäävän mielikuvitusta ja sitä alkaa nähdä asioita hieman eri tavalla. Aikaa tämä harrastus vie, ja joskus en ymmärrä teknisiä juttuja. Hauskaa on, että tuntee vieläkin oppivansa ja kehittyvänsä tässä touhussa jotenkin.

 

 

Kas, loppukevennyksen aika!

Löytyykö omista blogeistanne postauksia, jotka ovat jääneet erityisesti mieleen?

Ja siispä tässä valikoituja postauksia bloggaajien itsensä valitsemina:
 

www.triomiumau.blogspot.fi/2013/07/kuninkaalliset-terveiset.html

www.naukulanperhe.blogspot.fi/2012/05/ensin-kaydaan-stockmannilla.html

www.kiskisblogblogissa.blogspot.fi/2013/08/tutkiva-mournalisti-ei-kissan-kissaa.html

www.taplatytot.blogspot.fi/2012/03/mutta-mita-tapahtui-lampulle-osa-2.html


neiti_ylppö_lampussa


Kiitos & kehräys teille kissabloggaajat eli


Hurineesit: www.hurineesit.blogspot.fi

Kiskisblogblogissa: www.kiskisblogblogissa.blogspot.fi

Koko lailla kissamaisesti: www.kokolailla.blogspot.fi

Naukulan kerho: www.naukulanperhe.blogspot.fi

Pikku Punapippuri: www.pikkupunapippuri.com

Tasha & Kissasirkus: www.sirkuskissat.blogspot.fi

Täplätytöt: www.taplatytot.blogspot.fi

Tom, Jerry ja Caleana: www.tomjajerry.blogspot.fi

Trio Miumau ja Herra Nilsson: www.triomiumau.blogspot.fi

We run The house: www.werunthehouse.blogspot.fi

 

Sekä silityksiä Neiti Ylpölle, Stellalle, Cisulle, Totolle, Tessalle, Mintulle, Nutulle, Sirville, Helmi Orvokki Naukulalle, Tomille, Jerrylle, Caleanalle, Reppikselle, Vienolle, Tihrulle, Jemmicalle, Iille, Taavetille, Marialle, Kimmolle, Pandalle, Flairylle, Justukselle, Hedonille, Adelalle, Lewisille, Stranille, Ailalle, Mirskulle, Punapippurille, Pekalle, Ristolle, Roosalle, Ruskalle, Juralle, Jaavalle, Sampolle, Sepolle, Börjelle, Mimmille, Ellille ja herra Nilssonille, siis teille, jotka annatte aihetta bloggaamiseen!

 

Kommentit  
+1 # Mia 23.06.2014 22:11
Olipa mukavan iloinen ja hyväntuulinen juttu! Kiitos!
Ilmoita ylläpidolle
0 # Minna 23.06.2014 23:31
Ja kiitos sinulle, Mia, mukavasta palautteestasi! :-)
Minna/Kissakas
Ilmoita ylläpidolle
+2 # Annukka 27.08.2014 17:44
Hei. Kiitos hyvästä jutusta. Olisi mahtavaa jos esim. Facebookiin perustettaisiin sivusto Kotimaiset kissablogit ja sinne kerättäisiin osotteita blogeihin ja jaettaisiin blogien postauksia :).
Ilmoita ylläpidolle
0 # Minna 27.08.2014 21:08
Kiitos, Annukka, kehuistasi ja loistavasta ideasta! Nyt se on sitten perustettu: http://www.facebook.com/kotimaisetkissablogit :-)

Minna/Kissakas
Ilmoita ylläpidolle
+1 # Kissakolmio 09.05.2015 20:28
Olipa kiva, kun oli laitettu nuo blogilinkitkin tuonne, sain heti pari uutta blogia lukulistalle! :)
Ilmoita ylläpidolle
0 # MeLike 21.07.2015 00:34
Aika hiljaista siellä...
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita