Kovia kokenut vanha kulkuri Pentti pelasti kodittoman kissanpennun ja sai itsekin uuden kodin. Onpa sinulle tuttu tai ei tämä Facebookissa paljon tykätty, jaettu ja sydämiä kommentteihin saanut tarina, lue toki eteenpäin. Täällä tarina saa jatkoa, kun Pentin ja Lakuksi nimetyn pennun kodeista kerrotaan kissojen uusimmat kuulumiset.


pentin_kuva_elainsuojeluyhdistyksen_paivityksesta


Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistyksen Facebook-päivityksessä kerrotaan kovia kokeneesta ja rähjääntyneestä kollipojasta, Pentistä, joka tuli yhdistykselle talvella 2013:


"Pentti oli jo edellisenä syksynä ilmestynyt erään talon pihaan pyörimään, ja aikansa kissaa katseltuaan oli talon väki sitten ruvennut ruokkimaan tätä nälkäistä takkuturkkia ja päästänyt sen myös kylmien öiden myötä sisälle nukkumaan. Aamun tullen Pentti oli aina lähtenyt reissuilleen, mutta palannut taas illan saapuessa.

Yhtenä päivänä Pentti oli tuonut mukanaan talon pihaan pienen kissanpennun. Kukaan ei tiedä mistä Pentti oli pennun mukaansa ottanut, mutta se oli selvästi tiennyt missä suojaa ja ruokaa olisi tarjolla myös tälle pikkuiselle kissalle. Pentti pelasti näin itsensä lisäksi myös kodittoman kissanpennun.

Pentin iästä ei ollut tietoa, mutta sen ulkoisesta olemuksesta saattoi päätellä, että se oli ollut tuuliajolla jo pitkään. Pentin sijaiskodin mukaan herra oli sekoitus Nalle Luppakorvaa ja 20 vuotta hyvin raskasta elämää viettänyttä vanhaa miestä. Kollilla oli suussaan vain yksi hammas tallella, mutta muuta vikaa ei eläinlääkäri siitä löytänyt.

Luonteeltaan Pentti oli hyvin sympatiaa herättävä, kiltti ja ihmisystävällinen. Mitä ikinä se oli elämässään kokenutkaan, niin silti se kaipasi edelleen ihmisen läheisyyttä ja yhdessäoloa. Se myös nautti rauhaisasta elämästä, ja sen mielipuuhaa sijaiskodissa olikin nuokkua saunanlauteilla.

Pentin tarinan tultua julki ei kestänyt aikaakaan, kun oma loppuelämän koti löytyi. Pentti sai lähteä viettämään rauhaisia eläkepäiviä rakastavaan kotiin. Myös Pentin ”poika” Laku-pentu löysi oman kodin vuonna 2013."
 

Pentti sai loppuelämän kodin Katri Pahkakankaan luota Seinäjoelta. Kerro, Katri, miten Pentti tuli teille ja mitä sille nykyään kuuluu.
 

"Meidän tarinamme Pentin kanssa alkoi, kun törmäsin Facebookissa Ssesy:n laittamaan kodinetsijät-ilmoitukseen. Pentin kuva liikutti minua vielä tarinaakin enemmän ja suostuteltuani miehen kissan ottamiseen oli peli selvä.

Pentti oli tullessaan aika vetäytyvä, piilotteli vaatehuoneessa ja sängyn alla. Vessatouhutkaan eivät oikein onnistuneet, ja aikojen saatossa olemme saaneet uudet matot ja petivaatteet koko huusholliin.

Tullessaan Pentille tarjoiltiin pehmytruokaa (koska hänellä on vain yksi kulmahammas), mutta yllätettyäni hänet toisen kissamme kupilta nappuloita popsimasta totesimme, ettei estettä kuivamuonan syöttämiselle näytä olevan. Pentti viihtyy erittäin hyvin ruokakupilla, onneksi linjat ovat kuitenkin pysyneet hyvinä.

pentti_ruokakupilla

Pentti rakastaa edelleen rauhaa ja nykyään hän vetäytyy saunalle, omalle tyynylleen halutessaan olla yksin. Iltaisin Pentti hiippailee syliin rapsuteltavaksi ja kehrää kovaan ääneen.

pentti_rapsuteltavana

Haasteellista on edelleen Pentin pissailu ja kakkailu minne sattuu. Hankimme yläkertaan meneviin portaisiin vauva-portit estämään Pentin pääsyä makuuhuoneisiin, koska hän käy sängyissä tarpeillaan, jos huoneisiin pääsee. Lisäsimme myös hiekkalaatikoiden määrää, jotta varmasti olisi aina vessa saatavilla.

Pentti on tutkittu, eikä mitään vaivaa voi käytöksestä syyttää. Pentti on kaikesta huolimatta ihana hurmuri, joka rakastaa rapsutuksia, vaikka häntä ei syliin saa ottaakaan. Pentti kyllä tykkää makoilla sylissä rapsuteltavana, mutta hän tahtoo itse valita ajan ja paikan. Tulee siis syliin kun itse niin haluaa."

pentti_on_cool  pentti_keralla 
 

Entä Pentin pelastama kissanpentu? Mitä Lakulle kuuluu? Sen kertoo Marika Kleimola, ole hyvä:
 

"Hain itse joulukuussa 2012 Lakun talosta, johon Pentti oli sen johdatellut. Laku oli todella arka ja oli piiloutunut kylpyammeen alle. Vasta puolen tunnin yrittämisen jälkeen onnistuin saamaan kissan kuljetusboxiin, ja matka jatkui sijaiskotiin minun luokseni.

laku_loysi_makuupaikan

Ensimmäiset kaksi päivää Laku vietti pesukoneen takana piilossa. Öisin se kävi tutkimassa asuntoa, ja tutustui myös muihin kissoihin. Pikkuhiljaa se alkoi tulla myös päivisin esiin ja tuli minua kohtaan rohkeammaksi. Ruokaa laittaessa Laku tuli usein malttamattomana jalkoihin pyörimään, ja jos palvelu oli liian hidasta, niin pieni näykkäisy pohkeesta sai ruoanlaittajaan vauhtia! Sain Lakun ensimmäistä kertaa syliini, kun herra oli asustanut meillä noin vuoden päivät. Nykyään sylissä viihdytään pitempikin aika.

ruokaa_vailla 

ruokaa_odottamassa

Pennusta on kasvanut jo iso kolli ja se hoitaa mielellään pieniä pentuja, joita minulle tulee aika ajoin sijaiskotiin hoidettvaksi. Liekö Pentiltä opittua. Aluksi pennut ovat Lakun mielestä hirveän pelottavia, mutta jo muutaman päivän päästä ne pitää käydä pesemässä ja ottaa ehkä päikkäritkin vieressä.

Lakun oli alunperin tarkoitus olla minulla sen aikaa, että oma pysyvä koti löytyy, mutta kun se oli kesyyntynyt minulle täysin, en halunnut siitä enää luopua, ja aiheuttaa sille tarpeetonta stressiä. Laku sopii hyvin neljän tyttökissan joukkoon ja on löytänyt oman paikkansa."
 
laku_ja_muut  laku_ja_jalleen_muutKUVAT:
Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistys/Jouko Torssonen, Katri Pahkakangas, Marika Kleimola

 

Kommentit  
+3 # Taivaankajo 20.01.2015 13:23
Aivan mahtava tarina
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita