Cat Rescue Cafén perustava Pasi Nikkinen pelasti oman kissansa. Seuraavaksi hän auttaa kahvilassa kodittomia kissoja ja tarjoaa tekemistä ja yhdessäoloa kissojen ystäville ja sitä kokeileville.
 

 

Siellä se maukuu puussa. Moritz lepäilee lempipaikassaan sängyssä, mutta veljensä Max istuu seudun korkeimmassa männyssä, joka on – niinpä tietysti – kallion laella. Palokunnan tikasautosta ei siis ole apua.

 

Kuluu päivä, toinenkin. Sitten Maxin omistaja Pasi Nikkinen keksii keinon, joka toimii.

 

- Ideoimme avovaimoni Minnan kanssa, että pitäisi perustaa Cat Rescue -palvelu. Kun keväällä ryhdyimme miettimään kissakahvilaa, päätimme, että totta kai sen nimeksi tulee Cat Rescue Café.


kahvilakissa_max

 


Helsingin Citycenterissä, tutummin Makkaratalossa, ei tätä kirjoittaessa näy vielä mitään, mikä paljastaisi tulevasta kahvilasta ja sen kissoista. Ideoita ja suunnitelmia Helsingin päärautatieaseman naapuriin on sitäkin enemmän.

 

- Max voisi vierailla kahvilassa. Tai ehkä se olisi tavattavissa aina tiettyinä aikoina ja asiakkaat voivat tulla ottamaan selfien sen kanssa, intoutuu tuleva kahvilanpitäjä miettimään ääneen.

 

Helsingin ensimmäinen kissakahvila on ollut muutaman päivän Facebookissa. Cat Rescue Cafén ovet Nikkinen lupaa avata marraskuussa. Tarkempi päivämäärä selviää rakennustöiden edetessä.

 

- Ihmiset haluavat selkeästi osallistua myös konkreettisesti tähän projektiin. Olemme avanneet joukkorahoituskampanjan Cat Rescue Cafén kotisivuille. Tarvitsemme kaikkien tukea, jotta kahvilasta saadaan todella staili paikka kissoille ja ihmisille.

 


Kahvilakissat eläinsuojeluyhdistyksestä


 

Yrittäjäpariskunnan voi jo löytää Makkaratalon toisesta kerroksesta. Siellä on ollut huhtikuusta lähtien POP UP ILO. Pasi Nikkinen kuvailee paikkaa julkiseksi olohuoneeksi, jossa on tarjolla erilaista ohjelmaa mutta myös vapaata oleilua ja kohtaamisia.
 

- Emme tee kahvilaankaan mitään peruspönötystä, vaan siitä tulee todella staili ja erilainen. Cat Rescue Café tulee olemaan makea paikka, jossa kissoilla ja ihmisillä on hyvä olla. Siellä kaikki viihtyvät ja kaikki tulevat sinne takaisin.


Kissakahvilan nimi ei tarkoita vain oman Max-kissan pelastamista. Nikkinen on käynyt keskusteluja Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen väen kanssa.

 

- Olen alusta asti ajatellut, että kissakahvilan kissat tulevat ehdottomasti eläinsuojeluyhdistyksestä. Itsellänikin on ollut tätä kautta tulleita kissoja. Ja jos kahvilan asiakas ihastuu kissaan, adoptoiminen menee eläinsuojeluyhdistyksen sopimusehtojen mukaan.

 


Entä onko pop up -yrittäjien kahvilakin pop up -kahvila eli tilapäinen sellainen?

 

- Kysyntä on ollut nyt suurta. Meille valjennut, että rakentamiseen pitää laittaa aikaa ja vaivaa, joten olemme jo päättäneet, että kahvilasta tulee “pysyvää” toimintaa. Siis niin pysyvää kuin nyt asiat nykyisin ovat.

 

 

Oletko kissojen ystävä? Kokeile!

 

 

Kahvilakissojen lukumäärä selviää myöhemmin, mutta se on päätetty, että kissa-alueelle tulee alaikäraja.

 

- Aivan pienten lasten kanssa kissojen luokse ei voi mennä. Tämä on kaiken varalta, jotta kaikilla on mukavaa ja turvallista, selittää Nikkinen.

 

Kahvilaan toivotetaan tervetulleiksi nekin, jotka eivät ole tai eivät vielä tiedä olevansa kissojen ystäviä.

 

- Meille on hyvä tulla kokeilemaan, koska kahvilaan tulee kissallinen ja kissaton alue. Näin myös allergiset ja pienet lapset näkevät kahvilan kissat.

 

Miten eri tilat käytännössä toteutetaan? Siitä kahvilayrittäjä ei kerro enempää.

 

pasi_kahvilanpitaja


- Kun tulette katsomaan, niin näette, että voi vitsi, vau, tuo on ratkaistu noin! Ja kissahan on eläin, josta tulee itsellekin rauhallinen mieli. Sen voin kertoa, että kissakahvilasta tulee keidas kaupungin keskellä. Tänne voi tulla rauhoittumaan.

 

 

Oikeaa asiaa tekemässä

 

 

Ensimmäisenä Helsingin kissakahvilasta uutisoi NYT-liite. Alle vuorokausi julkaisusta ja toimittajat ovat olleet yhteyksissä ja valokuvaajat haluavat tulla kuvaamaan Maxia ja tämän isäntää.

 

- Sain heti kaksi työhakemustakin, vaikka emme ole tiedottaneet tästä virallisesti vielä minnekään. Olemme todella fiiliksissä. Tämä näyttää sen, että teemme oikeaa asiaa. Ja kissathan ovat tosi ihania!

 

Pariskunnan POP UP ILO on palkannut tähän mennessä kuusi nuorta ja tarjonnut työharjoittelupaikkoja. Myös kissakahvilan puolella nuorista ollaan kiinnostuneita.

 

- Toivottavasti sinne pitää ottaa monta ihmistä per vuoro. Sehän tarkoittaa sitä, että sinne tulee monta työpaikkaa ja paljon asiakkaita, Nikkinen naurahtaa.

 

Kahvilan tarjottavat valikoituvat tekijöidensä mukaan, nauttiipa niitä kissojen kanssa tai ilman.

 

- Minä ja Minna olemme ne, jotka laittavat kissakahvilan pystyyn, mutta annamme meillä työskentelevien ihmisten näkyä ja antaa oman osaamisensa kahvilaan ja sen tarjottaviin. Ajatuksemme on satsata hyvään laatuun tarjoiltavissa ja miettiä omia teematuotteita.

 

 

Osallistu maailmanennätykseen

 

 

POP UP ILO:sta löytyvät mukavat tuolit ja koko seinän kokoisesta ikkunasta näkymät avautuvat Rautatieaseman vilinään. Mikäs siellä on yrittää uutta maailmanennätystä.

 

- Meillä kudotaan maailman pisintä kaulaliinaa ja jopa minä olen oppinut kutomaan. Se on oikeasti tosi mukavaa, Nikkinen kehaisee.

 

Vähintään 54-kilometriseksi kasvava kaulahuivi on aseteltu tilaan niin, että sitä voi neuloa samaan aikaan molemmista päistä. Pituutta tulee lisää etänä eri puolilla Suomea neulotuista paloista.

 

- Kissakahvilassakin pääsee kutomaan. Juuri tällaista mukavaa tekemistä ja yhdessä olemista haluamme järjestää ja olen varma, että se tuo uusia ihmisiä yhteen keskenään. Se on yksi Cat Rescue Cafén tavoite.


minna_ja_max  minna_ja_max_uudestaan


 

Pasi Nikkinen on päässyt tavoitteeseensa aiemminkin. Hän ottaa tarpeeksi pitkän pyykkinarun ja sitoo toiseen päähän pienen kiven ja toiseen pienen pärekorin. Heitto ja kissanruokaa sisältävä kori on matkalla kohti seudun korkeimman männyn oksaa.

 

- Kyllä me kissakahvilan sivuille laitamme tiedon, että voin vastaisuudessakin lähteä pelastamaan kissoja.
KUVAT:
Pasi Nikkinen ja Minna Kivioja
Ps.
Lisää kahvia ja kissoja? Tässä, ole hyvä:


Tampereen kissakahvilasta eli Kissakahvila Purnauskiksesta kirjoitettiin elokuun puolivälin kieppeillä Kissakkaassa näin.

Tallinnan kissakahvila eli Kassikohvik Nurri esittäytyi Kissakkaassa elokuun alussa. Siitä lisää täällä.

Vaan millaista on korealaisessa kissakahvilassa? Se selviää puolestaan täältä. 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita