Kierrätys kunniaan, tuumasivat Kirsi ja tämän mies, kun Rasmus-kissalleen mökkiä rakensivat. Ja tietysti itse tehtynä, kuten heillä on tapana. Vessan seinälevyistä ja hyllyn takalevystä syntyi maailman söpöin kissanmökki.


Vaan nyt puheenvuoro Kirsille:


Olin pitkään haaveillut kissallemme kiipeilypuuta tai raapimapuuta. Kaupoissa ei sellaista ollut vielä tullut vastaan. Eräänä iltana Facebookin kissaryhmästä se löytyi, Nina Pasasen kuva ja kuvassa maailman söpöin kissamökki, jossa on raapimaseinä.

mökkikuva_facebookista

Se oli siinä – tuollainen meidän Rasmukselle tulee! Ja tietysti itse tehtynä, niin kuin meidän perheessä on tapana.

Muutaman päivän sitä päässäni rakentelin ja sitten olivat jo rakennusmateriaalitkin selvillä. Pari vuotta sitten olleesta rakennusurakasta oli jäänyt paljon tavaraa. Ja sieltähän ne löytyivät, vessamme seinälevyt. Juuri oikean levyisiäkin olivat nuo ylijääneet palat. Ei tarvinnut muuta kuin pätkästä halutun mittaiseksi. Ei muuta kuin miehen kanssa ruuvikauppaan ja projekti oli valmis alkamaan.

materiaalia_kissanmokkiin

Teimme aika ison mökin eli levyjen leveys 45cm ja pituus 93cm. Levyt päistä vastakkain ja taakse tukiparru, johon ruuvit saa porattua. Myös alas tukiparru. Pyramidin puoleen väliin levystä 44 x 47 pala, joka taas kiinnitetään samanmoisiin tukiparruihin. Tästä tuli yläpesä. Rasmus kävi muutaman kerran jo rakenteluvaiheessa tutkailemassa.

rasmus_vielakin_raksalla


Etupuolelle laitoimme 37cm leveän ”seinän”, johon kuviosahalla kissan mentävä aukko. Meille tuli kisunnaama. (Tämä oli helppo kiinnittää noihin edellisiin tukiparruihin ja alhaalta alatukiin.) Lattian leveydeksi tuli meillä 47cm. Takaseinän voi halutessaan laittaa koko alueelle, mutta me laitoimme vain alapesään. Takaseinäksi meiltä löytyi vanha hyllyn takaseinä. Pohjaan kannattaa laittaa ruuvien päälle (ulkopuolelle) huonekaluhuopapalat ettei tee jälkiä lattiaaan!

Meille oli aikaisemmin jo hankittu kisulle oma kynnysmatto, johon saa raapia. Se leikattiin kahtia ja porattiin seiniin kiinni. Vielä viimeistely valkoisella maalilla.

     
     
mattoa_raapimiseen  valmis_kissanmokki  melkein_valmiissa_mokissa
 
Projekti oli meidän
mielestämme nopea ja helppo. Ja materiaaliksi käy esimerkiksi mäntypuulevy tai mitä ikinä keksiikin. Kierrätys kunniaan! Meillä näin tehtynä ei tullut kustannuksia muusta kuin ruuveista pari euroa.

rasmus_valmiissa_mokissa

Ensimmäisen kerran Rasmus meni yläpesään loikoilemaan, kun olimme nostaneet mökin lopulliselle paikalle takan viereen - ja kuinka ollakaan takka oli samana päivänä lämmitetty.


KUVAT:
Kirsi Törmänen ja Nina Pasanen

 

PS.
Vaan miten syntyy mainio ja huomaamaton kissanvessa vaikkapa eteiseen? Lue lisää kissanhiekkakaapista Kikin ja Milan tyyliin.


 

Kommentit  
+2 # Kirsi Törmänen 16.01.2015 11:33
Hei! Nyt oli pakko tulla tännekin kertomaan hyviä uutisia. Rasmus on todellakin "hiffannut" nyt tuon raapimaseinän idean. Tänään kattelin, kun hiippaili ensin nojatuolin taakse, jonne aina ennen terottanu kyntensä. Mut sit yhtä'äkkiä käänty pois ja menikin tuohon seinälle rapsutteleen:) Koulutus on siis tuottanu tulosta, JEE! Siis aina kun näimme kisun "väärässä paikassa" raapimassa, kannettiinkin Rasmus tuohon. En ole ennen tiennyt, et kissojenkin kouluttaminen on näin helppoo, mun edellisiä ei ollut.
Meillä on siis haaveissa uuden nojatuolin hankinta:)
Niin, ja kyllähän noi nukkkumapaikat on mieleen...aina välillä:)
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita