Löysitkö kissanviiksen? Hyvä! Ota se talteen ja kun sinulla on kokoelma viiksikarvoja, tee kuten Irja: kierrätä ja anna näin viiksille uusi elämä. Irjan puukissalla on nykyään yhtä komeat viikset kuin Tauno-kissalla, viiksien edellisellä omistajalla.  Ja nyt vuoro Irjalle, joka kertoo lisää ideastaan.


puinen_ja_oikea_kissa


"Löysin noin puolitoista vuotta sitten lattialta ensimmäisen viiksen, ihmettelin ensin, että onko kissasta lähtenyt jokin pitempi karva ja otin sen käteeni. Sitten hoksasin, että kyseessähän on varmaan kissan viiksikarva, koska karva oli tyvestä tosi jäykkä ja terävä. Laitoin sen kirjahyllyyn.

Jonkin ajan kuluttua osui silmiin taas samanlainen ja laitoin myös sen talteen. Sitten ajan kuluessa olen myös mökiltä löytyneitä viiksiä kerännyt pieneen pussiin, mökillä on tummat lattiat, joten roskat ja valkoiset viiksikarvat erottuvat oikeinkin hyvin lattialta. Koko ajan kun olen niitä keräillyt, olen miettinyt, että mihin voisi niitä sitten käyttää.

Mieheni avustuksella teen kaikenlaisia pieniä näpertelyjä puusta ja Pinterestistä sain idean, että teemme puusta kissan muotoisia puisia kissoja. Puukissoja teimmekin jo noin vuosi sitten ylijääneestä tammilankusta ja koivutuppilaudasta ja mökillä kyseiset kissat ovat kirjahyllyn päällä olleet. Nyt viikonloppuna taas löysin yhden viiksikarvan lisää ja keräsin kaikki viiksikarvat nippuun ja päätin, että nyt teen viikset yhdelle puukissalle.

viiksekas_puukissa

Minulla on pieni porakone, jolla porasin vähän viistoon pienet reiät ja hammastikulla laitoin väritöntä liimamassaa reikiin ja työnsin viiksikarvat reikiin. Oli sinänsä helppo homma, kun oli kyseinen puukissa jo olemassa. Minulla on myös ostettuja puukissapatsaita, mutta niissä on piirretyt viikset, joten irtoviikset ei soveltuneet niihin.

Viikset on kerätty meidän Tauno-nimiseltä kissalta. Tauno on noin 5-vuotias maatiaiskollikissa. Tauno on rohkea kissa ja tuntuu, että se ei pelkää mitään. On kerran antanut mökillä lähdöt ketullekin. Tauno tulee aina tervehtimään vieraita. Se tykkää autoista ja kiipeilemisestä. Tauno ei erityisemmin ole ollut kiinnostunut viiksiensä jatkokäytöstä, kerran haisteli puukissaa, mutta sen koommin ei kiinnostanut.

Olemme rakentaneet Taunolle mökille oman sohvan takan päälle, myös kissan sohvasta sain idean Pinterestistä. Kaapin päältä on takan päälle tuppilaudasta tehty ”kissanpolku”, jota pitkin Tauno pääsee valtaistuimelleen.

kissa_sohva_ja_takka   tauno_valtaistuimellaan

Facebookin Kissaihmiset-ryhmässä tuntui olevan jokunen muukin, joka on laittanut pudonneita kissanviiksiä talteen. Olin aivan varma, että kukaan muu ei ole niin höpsö, että säästelee kissanviiksiä.

Olen iloinen, että tämä itse keksimä ajatus (ainakaan missään en ole nähnyt tai kuullut kisssanviiksien jatkokäytöstä) sai positiivisen vastaanoton. Viiksiä ei kovin tiheään ilmeisesti tipahtele, joten kannattaa heti ryhtyä keräilemään, jos ajatus jatkokäytöstä kiinnostaa."


TEKSTI JA KUVAT:
Irja Pessala
 

Kommentit  
+4 # Elena 04.02.2015 12:59
Meillä otettu viikset talteen kahdelta kissalta jo muutaman vuoden ajan. Ajatuksena tehdä suti voitelemiseen - kissan viikset ovat kimmoisuutensa ja rakenteen ansiosta siihen aika sopivia. Koska tippuvat harvakseltaan, projekti on pitkäaikainen :)
Ilmoita ylläpidolle
+4 # Irmeli 07.03.2015 23:22
Minulla on vielä tallessa pian viisi vuotta sitten menehtyneen ensimmäisen kissani viiksiä. Keräilen myös kahden nykyisen kissani viiksiä. En ole itse vielä keksinyt niille käyttöä. Ajattelin alkuun pitää eri kissojen viikset erillään toisistaan, mutta käytännössä ne ovat kaikki sekaisin nykyään. Ovat viikset toki jo sinällään ihana ja kaunis fyysinen muisto kissoista sitten kun niitä ei enää ole. Olen varmaan ihan höpsö, mutta minusta on suorastaan "rikos" laittaa jotain niin kaunista kuin komea kissanviiksi roskiin.
Ilmoita ylläpidolle
+2 # pirkko 03.03.2016 21:34
Mä keräsin joskus kissanviiksiä tekemäni shamaanirummun koristeeksi. Siinä roikkuu myös mm lapsen maitohampaat ja rumpukapulan pehmikkeenä on tietysti kissankarvaa.
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita