"Näin muutamia vuosia sitten kissanvessakaapin. Silloin päätin, että seuraavalla kerralla kun muutamme, minäkin hankin samanlaisen." Sitten kissat Jethro, Pöhinä ja Laku sekä Sini Kiialainen ynnä mies pakkasivat omaisuutensa ja siirtyivät Iso-Britanniasta Australiaan. Ja niin alkoi kissanvessakaapin nikkaroiminen.sinin_kissa  sinin_toinen_kissa  sinin_kolmas_kissa


Näin Sini jatkaa tarinaansa:

 

Valmiit vessakaapit ovat törkeän hintaisia! Päätin tehdä itse. Ostin Ikeasta neljän laatikon laatikoston ja piirsin sen seinään ympyrän, jota aloin poralla seurata. Lopulta reikiä oli riittävästi ja sain puhkaistua aukon vasaralla varovasti nakuttamalla. Apuna oli myös talttapäinen ruuvimeisseli. Seuraavaksi hioin reiän ja maalasin sen (lastulevystä jää muuten ruma reuna, jos sitä ei maalaa).

hiekkalaatikkolipasto_ja_reika_siina

 

Kaappi kasattiin muuten normaalisti, mutta toiseksi alinta laatikkoa ei laitettu, vaan pelkkä etulevy, joka kiinnitettiin kulmaraudoilla.

 

Pohjimmaisessa laatikossa on kaksi hiekkalaatikkoa. Ylimässä laatikossa pidetään kissojen ruokia, herkkuja, lääkkeitä ynnä muuta sellaista. Toisessa laatikossa puhdasta hiekkaa, kakkapusseja ja lapio.


alimpana_hiekkalaatikot
 

Jethron, Pöhinän ja Lakun mielestä ratkaisu on hyvä. He osasivat mennä uuteen yksityiseen huussiinsa ongelmitta ja tuntuvat nauttivan vessarauhasta. Reikä on sen verran korkealla, että hiekka jää kaappiin eikä pitkin huushollia.

 

Tämä vessa on helppo siivota: vetää vain alimman laatikon auki. Lipaston toisella puolella on kissojen ruokapaikka, eikä vessa tunnu kissoja haittaavan. Itse asiassa tämä ruokapaikka on kovemmassa suosiossa kuin asunnosta löytyvä toinen ruokailupiste.

talla_puolella_ruokapaikka

 

On mukavaa, kun näin pienessä asunnossa ei tarvitse katsella rumaa muovilaatkkoa eteiskäytävässä. Siellä on kaunis laatikosto. Suosittelen!


TEKSTI JA KUVAT:

Sini Kiialainen


Ps.
Haluatko tutustua Hannan tekemään kissanhiekkakaappiin? Kikin ja Milan hiekkiksestä voit lukea täältä.

 

Kommentit  
-2 # lyyyli 14.04.2015 12:48
Moikka!!
Mitenkä laatikosto toteutettu?
Onko ylemmissä laatikoissa ihan normaalisti tavaraa? 2 alimmaisessa vessoille tila?!

:)
Ilmoita ylläpidolle
0 # Jeyskii 19.05.2015 00:05
Minäkii ajattelin tommosen väsäillä mun mirreille. Ostan vaan eka lipaston käytettynä ettei sit mee turhaan se, jos kisut ei tuollaseen veskiin vaik totukaan. Kun toinen on 12v eikä suostu käymään katollisessa vessassakaan jos siin on ovi, mut toinen alta 2v varmaan suostuis tollasta erikoistakin veskiä käyttämään. :D
Ilmoita ylläpidolle
0 # Lea 10.10.2015 12:08
Tuota samaa ideaa minäkin ajatellut, mutta kaksi oviseen kaappiin.
Ilmoita ylläpidolle
+1 # Santski 22.11.2015 21:32
Hei! Olen miettinyt samaa ideaa itsekin. Päästääkö paljon hajuja ulos tuo laatikosto?
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita