Kaaria - punaiseksi vai sittenkin siniseksi? Kippuroita - keltaista vaiko kultaista? Kulmia - vihreää taikka vaikka violettia? Monenlaisia muotoja löytyy tästä kissasta, jonka sinä voit värittää mieleiseksesi. Kuvittaja ja graafinen suunnittelija Sari Toivola piirsi Kissakkaan pyynnöstä aikuisille suunnatun värityskuvan. Tallenna ja tulosta kuva (löytyy Sarin terveisten jälkeen) ja sitten värittämään!
 


Sari lähettää tällaiset terveiset värittäjille:


"Olin kyllä pistänyt sivusilmällä merkille, että aikuisille tarkoitetut värityskuvat ovat nousseet viimeaikoina suureen suosioon, mutten ollut kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota. Värityskuvissa usein käytetty, yksityiskohtaisiin ornamenttikuviin ja kuoseihin perustuva zentangle-tyyli kuitenkin vetosi minuun, rakastanhan täyttää kaikki piirustukseni pienillä ornamenteillä ja muulla tilpehöörillä.

 

Googlasin ja katsoin ihaillen zentangle-gurujen loihtimia upeita kuvia ja olin sitä mieltä, että niin paljon kuin ornamentteja ja zentangle-tyyliä rakastankin, ei minusta ole loihtimaan mitään niin yksityiskohtaista ja monimutkaista.


Kunnes Kissakkaasta otettiin yhteyttä ja pyydettiin piirtämään kissa-aiheinen aikuisille suunnattu värityskuva. Suostuin pyyntöön oitis ja otin haasteen vastaan. Silmäilin päällisin puolin läpi Kissakkaalta saamani esimerkkikuvat joiden tyylistä kuvituksestani toivottiin, mutta aika nopeasti päätin jättää muiden ihmisten tekemien töiden selailun sikseen ja tehdä täysin omantyyliseni, joskin voimakkaita zentangle-vaikutteita sisältävän työn.

 

Siitä se ajatus sitten lähti ja jalostui tehdessä lopulliseen muotoonsa. Ensin syntyi kissanpään ääriviivat, sitten silmät, nenä ja viiksityynyt. Näiden ympärille lähdin sitten hahmottelemaan kuvioita, joiden tulisi olla riittävän yksityiskohtaisia, mutta silti mahdollista värittää useilla eri tekniikoilla. Kuvan tuli siis olla väritettävissä, mutta toimia kokonaisena ja eheänä teoksena myös mustavalkoisena.

 

Tämä ensimmäinen koskaan tekemäni värityskuva on ollut mukava haaste ja toivonkin että kaikki kissanmieliset aikuiset värittäjät nauttivat sen värittämisestä. Mikäli en ole osannut ottaa jotain väritykseen liittyviä teknisiä seikkoja huomioon, haluaisin mielelläni kuulla siitä ja oppia paremmaksi värityskuvien tekijäksi. Kaikki palaute on siis erittäin tervetullutta. :)

 

Terkuin:
Sari Toivola

graafinen suunnittelija ja kuvittaja

Sari ja kuva"


Ovatko värikynät jo valmiina? Klikkaa alla olevaa kuvaa. Sitten tallenna ja tulosta se.

kissavarityskuva
 

Hurrrrmaavia värityshetkiä!

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita