Hannan mummu neuloi Aslanille eli lapsenlapsensa kissalle villapaidan. Sitten Hannakin innostui ja tarttui puikkoihin. Ja niin syntyi Polgaralle villapaita, jonka malli on kopioitu mummun tekemästä villapaidasta.

 

- Polgara, Aslan ja kolmas kissani Raichu ovat itämaisia kissoja, joilta puuttuu lämmittävä aluskarva. Ne eivät siis pärjää yhtä kylmässä ilmassa kuin kissat, joilla on sekä alus- että päälliskarva. Ilman villapaitoja voisimme nauttia ulkoilusta vain yli 10 asteen keleillä, kertoo Hanna.

 

polgaran_villapaita

 

Hanna kuvailee käsialaansa tiukahkoksi. Polgaran villapaidan ympärysmitta on päältä mitattuna 36 cm ja se mahtuu pienelle itämaiselle naaraalle tai "teinitytölle". Lankana Hanna käytti Novitan Isoveli-lankaa ja puikot olivat 5 mm.



polgara_kurkottelee_villapaidassaan

 

Mummun ja sittemmin Hannan villapaitaohje menee näin:

 

Luo puikoille 48s. Neulo suljettua neuletta 2o 2n noin 6 cm. Jatka vielä kaksi kierrosta, lisää ensimmäisellä kierroksella 1s jokaisen puikon alkuun ja toisella 1s jokaisen puikon alkuun ja 1s loppuun (= 15s puikolla).

Neulo tasaista neuletta tai kuvioneuletta n. 5cm. (Polgaralla on käytetty kuviona 3x3s kokoisia ruutuja, 3o 3n 3 kierrosta, 3n 3o 3 kierrosta jne.) Jätä yksi puikko lepäämään ja neulo kolmella puikolla noin 8 cm. Katkaise lanka ja neulo viimeisellä puikolla noin 8 cm.

Yhdistä ja neulo suljettua neuletta kaikilla neljällä puikolla noin 12 cm. Jatka suljettuna neuleena, mutta neulo alimmalla puikolla (= ensin rauhaan jätetty yksittäinen puikko) 2o 2n joustinneuletta noin 4 cm, jatka muilla puikoilla vielä kuviota. Päättele alin puikko ja jatka muilla kolmella puikolla kuviota vielä 1 – 2 cm, jonka jälkeen joustinneuletta 4 cm. Päättele.

Poimi hihansuista 24 silmukkaa ja neulo joustinneuletta noin 4 cm. Päättele.
 

polgara_poseeraa_villapaidassaan

 

Tämä sama ohje löytyy myös Hannan Luolaleijonan klaani -blogista


 

Aslan näyttää villapaidassaan tältä:

aslan_villapaita_ylla


Raichu sai puolestaan tällaisen villapaidan:

raichun_oma_villapaita

 

 

 

Ps.

Hannan blogissa on käsityönurkka. Sieltä löytyvät ohjeet myös tällaisiin kissamaisiin käsitöihin ja askarteluihin:

 

Patteripeti

Näyttelyverhot (Raichu ja Aslan)

Näyttelyverhot II (Polgara)

Kissan villapaita (Pentumalli)

Kissan kantoboksin päällinen (Gulliver 3)

Kissan kantoboksin päällinen II (Gulliver 1)





Ps.2.
Neuloosiin saa helpotusta myös veikeillä pyöreillä patalappukissoilla ja villasukilla, joita koristaa oman kissan kuva (esimerkkitapauksessa Manu-kissa). Lisää kissavillasukkia (ja muuta mukavaa) löydät täältä.
 

Kommentit  
+1 # Ilona 09.04.2018 21:49
Hieno homma! Tämän aion tehdä käsitöistä!
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita