Millaiset tassut kissalla, sellaiset myös ihmisellä. Näin on ainakin Helin luona, kun hän sai valmiiksi villasukat. Ja entäs se kissa? Markka näyttää tältä:


Markka-kissa on tassusukkien malli


Ja sukat tältä:

Tassusukat valmiina

 

Sukat ja Markka tältä:

Sukat ja Markka-kissa yhdessä


Yhdennäköisyys on selvä! Antaa Helin kertoa lisää tassusukkaprojektistaan: 


Sukkani ovat neulottu Novitan Seitsemän veljestä -langasta 3,5-kokoisilla puikolla. Silmukoita 13 puikollaan ja sukat ovat osimoilleen kokoa 38. Värin tosiaan valitsin Markka-kissan mukaan mustaa ja harmaata, ja raidoitin ihan vaan miltä tuntuu.

Seuraavat sukat tekisin kyllä Seiska Veikan valmiiksi raidoitetulla langalla. Niitähän löytyy ainakin Raita, Polkka ja Viidakko. Mutta siis jokainen makunsa ja kissansa mukaan.

Neuloin sukat ihan normaalisti lähes kärkeen asti.
(Perussukkien ohje löytyy useammasta paikasta, kuten Novitan kotisivulta ja videoversiona Novitan YouTube-kanavalta.)

Värin vaihdoin valkoiseksi vasta kun olin neulonut neljä kierrosta yli pikkuvarpaan alkamisen. Sen jälkeen neuloin suoraa pötköä valkoisella niin kauan, kunnes olin pikkuvarpaan viereisen varpaan tasolla. Eli omassa sukassani kymmenen kerrosta valkoista ja yhdennellätoista kerroksella aloitin kaventamaan ensimmäisen puikon lopusta kaksi yhteen ja heti seuraavan alusta kaksi yhteen. Ja vastaavasti kolmannen lopusta ja neljännen alusta kaksi yhteen. Tavoitteena siis litteä tassun kärki.

 

Tassusukkien kärjissä on kynnet


Tein kavennuksia siihen asti, että kaikilla puikoilla oli 3 tai 4 silmukkaa. Päättelin silmukat ja ompelin tasaisen kärjen umpeen.

Varpaan viivat on jälleen yrityksen ja erehdyksen kautta vain neulalla ja mustalla langalla sommiteltu/ommeltu tuohon kärkeen. Taisin pari kolme kertaa vedellä edestakaisin, että sain viivasta mieleiseni. Ensin tein keskimmäisen täsmälleen tasaisen kärjen keskelle ja sen jälkeen laskin silmukoita ja mallailin millä välillä tekisin toiset.

Ja Markasta. Markka on lokakuussa 4 vuotta täyttävä maatiaiskolli. Tuli meille yhdessä sisarensa Pennin kanssa. Penni ei nykyisin oikeen veljestään välitä, mutta molemmat kissat suorastaan rakastavat sekarotuista mopsiamme Tuksua. Luonteeltaan Markka on todella leppoisa, ja esikoinen tykkääkin mytystellä häntä sylissään palloksi ja kantaa niskassa puuhkana - teinipojan hellyyttä. :)

 

Markka teinin niskassa
Kas, lisää kissasukkaideoita ja -ohjeita:

- Vau ja mau mikä kissaruno - antoi inspiraation vau ja mau millaisiin kissasukkiin

- Kuvioi yhden kissan ja kahden sukan villasukat

- Manu-kissa lämmittää omistajansa villasukissa

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita