Kolmen kookkaan kollin taloudessa kevät ei pääse hiipimään paikalle aivan yllättäen. Vaikka leikatut kisumisut eivät keväthuumasta täysin sekaisin menekään, muutoksen kyllä huomaa. Linnuille käkätetään ikkunalaudoilla, ulko-ovella mangutaan aina silloin kun ei manguta ruokakaapin ovella ja auringonvalon luomiin lämpimiin spotteihin rakastutaan ikihyviksi. Karvoja ei välttämättä lähde enemmän, mutta niitä ainakin näkee enemmän.
 


kollit_auringossa
 


Kellojen siirron yhteydessä pojat ovat selkeästi myös siirtyneet omaan salaiseen vuoronvaihtojärjestelmään, josta isäntäväki ei ota tolkkua. Kun Ludde on ensin naukunut sielunsa syvyydestä pitkiä, maskuliinisen tummia vuodatuksiaan, on Vili Volmarin vuoro jatkaa hempeämmillä soinnuilla. Homman viimeistelee Obelix, joka yrmyn maineestaan huolimatta kimittää huuliltaan teräviä, kissapentumaisia miukaisuja. Seuraavana iltana vuorot saattavat vaihtua ja joskus laulamisen sijasta sekoillaankin aivan muilla tavoilla.


kevatsekoilua_ludden_tyyliin


 

Mökkihöperyyden välttämiseksi veljekset Ludde ja Vili Volmari pääsevät ulkoilemaan valjaissa. Talvipakkasilla ulkoileminen olikin ehdoton nou nou. Pojat kävivät korkeintaan ovella tarkistamassa tilanteen, tekivät täyskäännöksen ja suunnistivat tyrmistyneinä takaisin kohti sisäilmaa. Keväisin ja kesäisin ulos mennään kuitenkin enemmän kuin mielellään. Lähtöhetki on pojille oikea riemuvoitto – olen varma, että iloinen kehräys kuuluu rappukäytävään asti.
 

Ulkona asiat kuitenkin muuttuvat. Sisätiloissa kaikkia ja kaikkea rakastavat kollini ovatkin yhtäkkiä sitä mieltä, että muut ihmiset ovat pelottavia (kunnes toisin todistetaan) ja että liika valoisuus haittaa suojautumista – on siis oltava valppaana! Tuloksena on se, että ulkona ei liikuta – siellä kökötetään. Tosin homma menee kököttämiseksi usein pimeämmälläkin. Yritä siinä sitten näyttää järkevältä naapureiden silmissä. Joskus tekisi ihan mieli kuitata, että ”Moi vaan! En ole mikään creepy stalkkeri – ulkoilutan vaan kissaa, joka juuri nyt sattuu hengailemaan pihan syrjäisimmässä pusikossa”.
 

Leppoisa kevätkököttely on kuitenkin huomattavasti mukavampaa kuin kesäiset ötökkäjahdit! Kesäisin mennään eikä meinata (siihen malliin, että hyönteisfoobista emäntää hirvittää).


ludde_ulkoilemassa

 

Joku tarkkaavainen lukija saattoi huomata, että sen yhden yrmyn (Obelixin) ulkoilemisesta ei puhuttu mitään. Se johtuu vaan siitä, että ärhäkkä senioripappamme ei moiseen suostu eikä häntä siihen haluta pakottaa. Herra on silti hengessä mukana, sillä ikkunatarkkailijan tehtävä on vähintään yhtä tärkeä kuin ulkona kököttäjienkin.


obelix_ikkunassa

teksti ja kuvat:
Henna Myllymäki

& kevätterveisiä ja makeita moukuja lähettävät 5-vuotiaat maatiaisveljekset Prinssi Ludwig (Ludde) ja Vili Volmari sekä kohta 9-vuotias myöhäisadoptoitu maine coon -seniori Obelix

 

 

Kommentit  
0 # Katjuska 14.04.2015 17:34
Ha-haa, repesin tuolle "creepy stalkkerille", koska olen arvellut ihmisten ajattelevan minusta ihan samaa, kun kissa on valjaslenkillä ollessamme varttitunniksi jumittunut tarkastelemaan jotain TODELLA mielenkiintoista hyönteistä, tai muuta öttiäistä ja aina ne jumitukset sattuu jonkun taloliittymän kohdalla. Varsinkin talvella tuota vitivalkoista kissaani tuskin huomaa, niin saattaa ihmiset alkaa pälyilemään, että mitä tuo akka töröttää tuolla tienposkessa ja ittekseen raatailee :D
Vastaa | Ilmoita ylläpidolle
0 # Helena 14.04.2015 19:34
Täällä taas Vilma on niin reipas, että ulkoillessa (hihnassa tietysti) haluaa tervehtiä ihan joka ikisen ihmisen, koiran ja kissan! Yleensä ryntää ensin näkemänsä ihmisen perään ja sitten taluttajan pitää juosta perässä. Jotkut tädit tai sedät vaan kävelevät ohi ja sitten onkin kissalla tyrmistynyt olo: ei huomannut minua! Tervehtiminen tapahtuu joko nuolemalla kaksi kertaa kättä tai koirien tapauksessa vaihtamalla neniä.Jotkut koirat ovat aivan hullaantuneet ilosta moisesta ihmeestä. Hihnan pitelijänä olen välillä nolo ja samalla iloinen tästä kissan ystävällismielisyydestä jota ei läheskään kaikki vastaanota. Onko ne sitten niitä koiraihmisiä?
Vastaa | Ilmoita ylläpidolle
Lisää kommentti

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita