Royal Canin järjestää maaliskuun aikana Faktaa. Ei fiktiota -luentokiertueen. Viidellä paikkakunnalla järjestettävissä tilaisuuksissa Royal Caninin asiantuntijat kertovat tutkimustietoa kissojen ja koirien ravitsemuksesta ja kansainvälisistä ravintoainesuosituksista. Ensimmäinen luento pidettiin 3.3. Vantaalla ja siihen osallistui 70 kissan- ja koiranomistajaa.
 

royal_canin_logo


Ravitsemusasiantuntija Satu Helenius kertoi ravintoaineista, kuten välttämättömistä aminohapoista, joita lemmikkien elimistö ei pysty itse tuottamaan. Koiralle välttämättömiä aminohappoja on 10, kissalla niitä on yksi enemmän.

- Tauriini on kissalle välttämätön aminohappo. Tauriini vaikuttaa esimeriksi näkökykyyn, hermoston toimintaan, hormonitoimintaan ja immuunipuolustukseen.
 

Eläinlääkäri Henna Söderholm luennoi lemmikinruokien pakkausselosteista ja pakkauslainsäädännöstä. Hän kertoi, että ruokien reseptit kehitetään lemmikin ravintoaineiden tarpeeseen perustuen eli kuinka paljon ruoassa tulee olla esimerkiksi valkuaisainetta, rasvaa ja vitamiineja.

 

- Siksi pakkausselosteissa ei ilmoiteta pitoisuuksia raaka-aineiden vaan ravintoaineiden osalta.

 

Asiantuntijat antoivat vastauksia myös yleisimpiin kissan- ja koiranuokintaan liittyviin väittämiin, kuten siihen, että kissat eivät voi hyödyntää kasvivalkuaista. Satu Heleniuksen mukaan väite ei pidä paikkaansa.


- Kissat voivat hyödyntää sekä eläin- että kasviperäisiä valkuaisaineita. Kasviperäiset raaka-aineet täytyy kuitenkin käsitellä oikealla tavalla valmistusvaiheessa, jotta kissan elimistö saa aminohapot ja muut tärkeät ravintoaineet käyttöönsä.

 

Lemmikkien ravitsemukselliseen tarpeeseen vaikuttavat monet tekijät: lemmikin elämänvaihe, koko, rotu, aktiivisuus ja mahdolliset terveysongelmat. Nämä ovat myös Royal Caninin tuotekehityksen lähtökohtana.

 

- Lemmikkien tarpeet ovat aina yksilöllisiä. Tuttavan koiralle maistuva herkku ei välttämättä käy omalle koiralle ja saman perheen kaikki kissat eivät välttämätä voi syödä samaa ruokaa, muistutti Satu Helenius.

 

Lisätietoa Faktaa. Ei fiktiota -luentosarjasta löydät täältä. Tilaisuuksiin on ennakkoilmoittautuminen.



 

Ps.

Roayl Canin -luennoitsijoiden linkkivinkit:

www.wsava.org

www.aafco.org

www.fediaf.org

 

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita