Kissoilla on luontainen tarve syödä ruohoa, mutta mitä tahansa vihreää ei lemmikille kannata tarjota. Pihojen ja peltojen vehreyksiä odotellessa voi harrastaa viljelyä sisällä ruukkuihin tai muihin astioihin.

Kainuun Kissanystävät ry:n Anni Ohtonen suosittelee kissatalouksiin esimerkiksi ohraa ja kauraa. Niistä kasvavat oraat ovat kuvan kaltaista leveää ruohoa.
 

kissat_syomassa_ruohoa


- Varsinkin karvanlähtöaikaan kissalla voi muodostua mahalaukkuun ja suolistoon haitallisia karvapalloja, jotka ruuasta tulevien kivennäisaineiden kanssa kovettuvat ja voivat aiheuttaa vaarallisia suolitukoksia. Ruohon syönti sulattaa karvapalloja sekä auttaa kissaa oksentamaan liian karvan pois.

Koristeruohoa, kuten pääsiäis- eli rairuohoa, ja tuuheaksi kimpuksi kasvavaa kissakaislaa hän ei suosittele kissoille.

- Rairuoho on tarkoitettu vain koristeeksi, joten siementen käsittely voi olla erilaista kuin syötäväksi kasvatettavilla kasveilla.

Lisäksi hän muistuttaa, että pääsiäisruohon, kissakaislan ja muiden kissoilla vältettävien kasvien myrkyllisyys ei välttämättä näy heti niitä maistelleessa kissassa.

- Mahalaukku ja suolisto voivat toki ärtyä, mutta myrkyt kerääntyvät pitkällä aikavälillä munuaisiin. Lopulta munuaiset voivat lakata kokonaan toimimasta.


maistuu_ruoho_kissoille
 

Onnistuneet kaura- ja ohrakylvökset syntyvät näin:

Kylvä siemenet astiaan, kastele ja peitä kelmulla. Ruoho itää muutamassa päivässä ja siitä riittää kissalle iloa useaksi päiväksi.

- Usein kissa jättää kodin muut kasvit rauhaan, jos tarjolla on omaa ruohoa, lisää Anni Ohtonen.Lue myös nämä kissajutut:

* Suklaa ja sipuli eivät sovi kissalle - katso lista vaarallisista ruoka-aineista
* Voihan ripuli!
* 10 kysymystä ja vastausta kissojen ensiavusta

 

Kommentit  
0 # ApuuuuVA! 28.03.2015 14:29
Kääk ja minä olen kasvattanut marsuille pääsiäsiruohoja joka talvi! Mitään ei onneks ole tapahtunut, yhdelle tuli munuaisvika, mutta ruumiinavauksessa selvisi sen olleen sillä kehityshäiriönä alusta asti.
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita