Vielä on kesää jäljellä – ja helteisiin päiviin viileitä vilvoitusvinkkejä. Kissakkaan suosittu pyyhekostutusjuttu innoitti monia kissaihmisiä. Samalla kissaväki innostui paljastamaan lisää keinoja lemmikkien viilentämiseen. Tässä niitä, kas olkaapa hyvä:


kissa_pyyhkeiden_paalla

 

Tultiin mökiltä kotiin ja laitoin kylmäkallet kantokoppaan pyyhkeen alle niin oli mukavampi matkustaa vaikka autossa on toki ilmastointi viilentämässä.

- Suvi

 

Kraanasta viileätä vettä ja kädellä sivelet turkkia. :-) Toimii. :-)

- Raija

 

Tarjottiin Justukselle jäistä, siis pakastettua kalaa. Joskus ongittiin ne ja nyt ne "ongittiin" pakastimesta. Hiljalleen sulivat lautselle ja katti sai nauttia ne niin viileinä kuin itse halusi. :-)

- Minna

 

Kun käyn iltapesulla jätän kostean pyyhkeen sängyn viereen lattialle, Hapsu hakeutuu sen päälle nukkumaan.

- Eeva-Liisa

 

Stella parka vihaa vettä, eikä siksi voi hyödyntää helteellä märkää pyyhettä tai edes kylmäkalleja pyyhkeen alla, kuten vesipeto Mustikka. Paras apu on jääkaappikylmä kermaviili, joka viilentää sisäisesti ja jota Stella osaa jo itse pyytää. Ja tänään vihdoinkin tuulee parvekkeelle niin että turkki hulmahtelee! Kokeiltiin myös jääkaappikylmää maitoa, mutta se ei saavuttanut suurta suosiota... (No kuka nyt joisi 3-prosenttista maitoa, jos vaihtoehtona on 10-prosenttinen kermaviili?? :-) ).

- Kaisa

 

Mie Romppua päivällä silittelin semmosella märällä suihkuhanskalla, ja kyllä tykkäs!

- Oili

 

Meidän kissat ei tykkää yhtään tuosta pyyheideasta,mutta koira kylläkin. Laitan kylpyhuoneessa suihun valumaan kylmää vettä hetkeksi aikaa,ja kuivaan lattian,jonka jälkeen nelikko nukkuu ja makoilee tyytyväisinä viileällä lattialla

- Katja

 

Kermaviilin lisäksi tai sijaan meillä menee kevytkerma, jonka voi muuten myös pakastaa. Suoraan pakastimesta järsitään näillä helteillä kalan lisäksi kaikki lihat. Pennut varsinkin harrastaa vesileikkejä juoksevan vesihanan tai juoma-automaattien kanssa. Kastuvat huomattavasti paremmin läträämällä huvikseen mitä itse onnistun ikinä suihkun kanssa. Kerrostalossa kestosuosikki oli kylmä suihku yhdistettynä tuulettimeen, hetkellinen kylmempi kosteus. Taloyhtiö tuskin kiittää mutta mitäs leikkasivat ne ainoat varjostavat puut etelään antavan parvekkeen tieltä...
- Saara


Kylmäkalleja meillä on käytetty, esimerkiksi helteisessä näyttelyssä. Kylmäkallet on meillä toki laitettu esim. pesän alle, ei suoraan kissaa vasten. Viime viikolla pesin meidän vanhimman kissan, kun tulee siitä tosi hyvälle tuulelle. Meidän Viola tykkää pesemisestä. Juu-u, ihan oikeasti. Uskoisin että olo siitäkin viilenee.
- Elina


Kaurapusseja voi myös pakastaa mikrokuumennuksen sijasta, on mukavan pehmeä ja viileä makuualusta olematta kylmäkallen tapaa kova ja jääkylmä. ;-)
- SusanMeillä kissa onneksi rakastaa harjaamista ja harjaan Lunan vettä valuvan märällä harjalla usein, jolloin kissa tulee aivan märäksi. Kun neiti makoilee lattialla, suuntaan tuulettimen puhaltamaan kissaan. Oletan, että hänen kuninkaallinen korkeutensa selviää hengissä tästä kuumuudesta, mutta kamaripalvelijasta en ole ihan varma.

- KirsiKUVA:
Isa Thalheim/Pixabay.com
 Lue Kissakkaan aiemmat viilennysvinkit täältä.


 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita