Tämä tieto ei ole jäänyt suomalaisilta suinkaan huomaamatta: Tallinnan keskustaan avataan syksyllä kissakahvila, Kassikohvik Nurri.

 

Tuleva kahvilanpitäjä Helen Jõudna on iloinen suomalaisten innostuksesta. Hän kertoo saaneensa täältä monia ilahtuneita ja kiinnostuneita yhteydenottoja. Kissakahvilan Facebook-sivun tykkääjämäärä on kasvanut ja joukossa on useita satoja tykkääjiä lahden tältä puolelta.
 

- Olemme saaneet suomalaisilta myös rahalahjoituksia sekä verkkorahoituspalvelun kautta että suoraan tilisiirtona. Näillä rahoilla ostamme kalusteita kissoille sekä tuoleja ja pöytiä vierailijoille. Jokainen lahjoittaja saa rahasumman mukaisen palkinnon, ja tukijoillamme on ensimmäisenä mahdollisuus varata vierailuaikoja kahvilaan.

kassikohvik_nurrin_logo
 

Kassikohvik Nurrin (suomeksi: Kissakahvila Kehräys) kissat tulevat olemaan paikallisen kissojen turvakodin katteja. Jos karvainen kahviseuralainen alkaa tuntua erityisen mieluisalta, kissan voi adoptoida. Suomalaisia on kiinnostanut, miten kahvilakatteja saa itselle.

 

- Meillä ei ole kissoille kiinteitä maksuja. Henkilö, joka haluaa tarjota kissalle uuden kodin, tekee lahjoituksen kissojen turvakodille. Ennen kissan luovuttamista meidän täytyy tietää lisää tulevasta kodista. Kissat ovat yksilöitä, joten erilaiset kissat sopivat erilaisiin perheisiin. Me etsimme hyviä ja turvallisia koteja kissoillemme, selittää Helen Jõudna.

 

Kahvilan Facebook-sivulla kerrotaan, että ovet avautuvat syyskuussa osoitteessa Tartu mnt 24, Tallinna. Kahvilan emännän mukaan kuun puolivälissä harjoitellaan muutaman päivän ajan. Virallinen avajaispäivä on tiedossa ja sen voi jo merkitä kalenteriin: 20.9.2014.

 

Tätä kirjoittaessa Kassikohvik Nurrin 10 000 euron verkkorahoitustavoitteesta on koossa yli puolet, 6 522 euroa. Helen Jõudna, mitä muuta kahvilaan kuuluu?

 

- Tällä viikolla saimme maalaukset ja ikkunoiden koristeet valmiiksi ja ensi viikolla esittelemme tilat ensimmäisille kissoille. Saa nähdä tykkäävätkö ne!

kissakahvilan_etuovi
 

Stalinistista arkkitehtuuria edustava rakennus sijaitsee Tallinnan Stockmann-tavarataloa vastapäätä. Sieltä luvataan, että kahvilan viralliset kotisivut ovat valmiit kolmen viikon sisällä. Silloin osoitteessa www.kassikohviknurri.ee on mahdollista tehdä varauksia kissanystävien tulevaan suosikkipaikkaan – myös suomeksi.

 

- Ja minunkin on petrattava suomen kielen taitoani. Ymmärrän kyllä suomea, mutta puhuminen ei ole helppoa. Siksi tarvitsemme suomea puhuvia tarjoilijoita kahvilaan esittelemään kissojamme, Helen Jõudna vinkkaa.
LISÄYS:

Kissakas teki ryhmämatkan juuri avautuneeseen Kassikohvik Nurriin 18.10.2014. Lue matkakertomus täältä.

Tallinnan kissakahvila löytyy myös Kissakkaan kissakohdekartalta. 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita