Matolääke kissalle - klik. Punkkikarkote kissalle myös - klik. Verkkoapteekkeja on perustettu Suomessa yli sadan perinteisen apteekin yhteyteen. Mitä verkosta löytyvissä apteekeissa on tarjolla kissallisille asiakkaille?

- Ideana on tuoda itsehoitolääkkeitä ja muita apteekkituotteita luotettavasti saataville verkon kautta. Valikoimiin kuuluvat samat itsehoitolääkkeet ja muut tuotteet kuin perinteisen apteekin valikoimaan, kertoo proviisori Anu Mattila Naantalin apteekista.

Naantalin apteekin verkkoapteekki on nimeltään Medica ja se on toiminut vuodesta 2014.


valkoinen kissa


Jämsän apteekilla on ollut verkkoapteekkitoimintaa kahdeksan vuotta. Heidän Verkkosivuapteekki.fi-verkkopalvelukokonaisuuteen kuuluu muun muassa kissatuotteisiin erikoistunut Kissan oma apteekki
. Markkinointipäällikkö Päivi Korkmanin mukaan Jämsän apteekissa on ollut alusta asti selvää, että he erikoistuvat verkossa eläinten hoitoon.

- Perinteisessä apteekissa hyllytila on rajallinen, joten verkkokaupassa on todella paljon enemmän valikoimaa. Lisäksi meillä on henkilökunnassa eläinten hoitoon ja lääkintään erikoistuneita farmaseutteja sekä kissa-, koira- ja heppaharrastajia.

 

Reseptilääkkeitä verkosta?

 

Kissan omasta apteekista voi tutumman apteekkitarjonnan lisäksi ostaa lemmikkien erikoisruokia, hoitotarvikkeita ja täydennysrehuja eli ravintolisiä.

- Valikoimassa pyritään pitämään kaikki apteekkikanavassa saatavilla olevat kissojen ruuat ja tuotteet sekä täydennetään valikoimaa muista kanavista hankituilla tuotteilla, joita yleensä apteekeissa ei ole. Tällaisia ovat esimerkiksi laadukkaat ja suositut englantilaiset Dorwest Herbs -luontaistuotteet.


lepäilevä kissa


Voiko verkosta tilata myös kissojen reseptilääkkeitä? Vastaus on kielteinen.

- Lääkelainsäädäntömme mukaan verkkoapteekista voi toimittaa vain sähköisellä lääkemääräyksellä määrättyjä lääkkeitä ja sähköinen eläinlääkeresepti on vasta suunnitteilla, selittää Päivi Korkman.

 

Farmaseutti vastaa chatissa

 

Aivan kuten muissa verkkokaupoissa, verkkoapteekeissa ei ole jonoja ja ostoksia voi tehdä vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Entä jos kaipaa apua omalle kissalle sopivan tuotteen valitsemiseen?

- Verkkoapteekissa asioivilla asiakkailla on samalla tavalla mahdollisuus ja oikeus lääkeneuvontaan kuin kivijalka-apteekin asiakkailla. Sähköpostitse voi olla yhteydessä minä vuorokaudenaikana ja viikonpäivänä tahansa. Sähköposteihin vastataan seuraavana arkipäivänä kivijalka-apteekin aukioloaikaan. Puhelimitse verkkoapteekin henkilökuntaan voi ottaa yhteyttä apteekkiliikkeen aukioloaikaan, kertoo Anu Mattila Naantalin apteekista.

Kissan omaan apteekkiin kirjautunut asiakas voi jättää viestin myös ostoksia tehdessään. Jämsän apteekin farmaseutin vastaus tulee silloin asiakkaan omalle tilille.

- Kissan omassa apteekissa palvelee myös chatti, johon vastaa useimmiten Vilma, meidän eläinten lääkehoitoon erikoistunut eläintenhoitaja-farmaseuttimme. Hän on opiskellut myös eläinten oppimispsykologiaa erikoistuen eläinten käytöshäiriöiden hoitoon, tietää Päivi Korkman.

Hän lisää, että heillä voi ostaa myös ulkomaille. Kissan oma apteekki toimittaa ostokset myös EU-maihin, Norjaan ja Venäjälle.


 

Varmista valinta

 

Kevät näkyy sähköisissä ostoskoreissa: punkkikarkotteet ovat Naantalissa ja Jämsässä myydyimpiä kissatuotteita. Se, mikä kissanomistajia näyttää askarruttavan, on punkkikarkotteen tai matolääkkeen valitseminen.

- Silloin farmaseutti kyselee valintaan vaikuttavia tekijöitä, kuten kissan ikää, painoa ja elämäntilannetta. Henkilökuntaa kiinnostaa myös, tuleeko lääke ennaltaehkäisyyn ja mitä loisia halutaan ehkäistä sekä mille loisille kissa voi altistua, selittää Päivi Korkman.


kissa hoidettavana


Jämsän apteekin farmaseutit ovat koonneet yleisimmin kysyttihin kysymyksiin avuksi erityisiä valintakoneita. Punkkilääkkeen valintakone löytyy täältä
ja matolääkkeen täältä.

- Valintakoneet antavat apua, mutta kannattaa aina varmistaa valinta kuitenkin farmaseutilta. Valintakoneessa voi jättää yhteydenottopyynnön tai käyttää chattia.

 

Verkossa edullisempaa?

 

Lääkelaki määrittelee, että lääkkeiden hintojen on oltava samat kaikissa apteekeissa, siis myös verkossa. Naantalin apteekin proviisori Anu Mattila kuitenkin toteaa vapaan kaupan tuotteiden olevan hieman edullisempia verkosta ostettaessa.

- Edullisemmat hinnat perustuvat muun muassa siihen, että myyntitilanteessa ei tapahdu varsinaista asiakaskohtaamista asiakkaan ja asiakaspalvelijan välillä.

Jämsän apteekin Päivi Korkman muistuttaa, että verkkokaupassa tilaukseen lisätään toimituskulut. Samalla hän antaa vielä yhden neuvon:

- Kannattaa olla hyvissä ajoin liikkellä, mikäli tilaa säännöllisessä käytössä olevaa ruokaa tai ravintolisävalmistetta. Tilausten käsittely on meillä nopeaa, mutta kuljetusten kera voi mennä 3-4 arkipäivää ennen kuin tuote on perillä.


kissa tietokoneella


Näin verkkoapteekissa:


- Kuka tahansa täysi-ikäinen Suomessa asua henkilö voi tilata kotimaisista verkkoapteekeista.

- Monissa verkkoapteekeissa tilauksen voi maksaa erilaisilla maksutavoilla. Käytännöt vaihtelevat apteekeittain.

- Tilaukseen lisätään toimituskulut. Katso tarkemmat tiedot verkkoapteekista.

- Tilaus toimitetaan yleensä muutaman päivän kuluessa valitulla toimitustavalla. Tarkista toimitustapavaihtoehdot verkkoapteekin kotisivulta.

- Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilaus 14 päivän kuluessa. Huomaa, että lääkkeillä ei ole normaalia kuluttajansuojalain mukaista eläkaupan 14 päivän palautusoikeutta.

Suomessa apteekkien verkkopalvelutoiminta on luvanvaraista ja valvottua. Apteekin verkkopalvelun laillisuuden voi tarkistaa lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean ylläpitämästä luettelosta, joka löytyy täältä.

KUVAT: Kissan oma apteekki ja Pixabay.com

LUE MYÖS: Näin annat kissalle lääkkeen: sotke, dippaa, piilota 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita