Latvian pääkaupungista Riiasta, kapean kadun varrelta vaaleanpunaista kirkkoa vastapäätä löytyy pieni kahvila. Sen ikkunoissa on kissankuvia ja voipa sieltä kurkistaa ihan elävä kissakin!
 

Kissakahvila Minka Latvian pääkaupungissa Riiassa


Paikka on tietysti kissakahvila Minka, joka on perustettu reilu vuosi sitten. Omistajat olivat käyneet Ranskassa kissakahvilassa ja todenneet, että tämmöinen pitää saada myös Riikaan.


Paikka on aika pieni, kahdessa tasossa kahdeksan pöytää ja tilaa noin 25 hengelle. Siellä on tietysti kissamainen sisustus eli paljon kissanpetejä, kiipeilypuu ja katossa hauska temppurata. Seinillä on kauniita kissapiirroksia ja sisustus on melko pelkistetty. Kissoilla on mahdollisuus mennä omaan rauhaan joko ylhäällä oleviin pesiin tai sohvan sisällä olevaan suojapaikkaan. Kissojen vessat olivat kissanluukun takana erillisessä huoneessa.
 

Kissakahvila Minkan sisätiloja


Tällaista on kissakahvila Minkassa


Pääsymaksua ei ole eikä kukaan patistanut käsien pesulle. Myöskään kenkiä ei riisuttu eikä missään ollut ohjeita miten ihmisten pitää kahvilassa käyttäytyä. Tästä vähän miinusta, mutta ainakin tällä kertaa kaikki asiakkaat osasivat olla kissojen kanssa asiallisesti.

Ruokalistalla oli pikkusuolaisia, salaatteja, keittoja ja muutama tuhdimpikin ruoka-annos. Hintataso oli sikäläisittäin aika korkea, mikä ei yllättänyt, koska olihan tämä tavallaan nähtävyys. Itse söin rapucesarsalaatin, creme brulen, latten ja ison kivennäisveden ja lasku oli 17€. Ruoka oli todella hyvää, eikä jäänyt nälkä.


Tällaista tarjolla kissakahvila Minkassa


Niin ja ne kissat!

Minka on tällä hetkellä kolmen kissan koti. Mustavalkoinen utelias ja leikkisä poika Cipis, musta vähän ujo tyttö Melnite ja punainen rauhallinen poika Citkamons.

Melnitellä oli iltanokosten aika ja se vain suoritti ohimarssin sylini kautta matkalla pesästä toiseen. Hetken se matkalla tutkaili, mitä kahvilassa tapahtui ja päätti sitten jatkaa unosia toisessa pesässä ikkunalla. Citkamons oli viehättynyt paikalla olleen lapsiperheen rattaista ja asettui muitta mutkitta niihin levolle. Juttelin perheen isän kanssa, joka kertoi heidän olevan paikan kanta-asiakkaita, joten kissa sai lepäillä rauhassa pehmoisella alustallaan.

Cipis oli kissoista touhukkain ja kun tuli väsy, asettui se viereeni tuolille rapsuteltavaksi. Siinä sitten rapsuttelin sitä vuorotellen latvialaisen pikkutytön kanssa ja puhuimme kumpikin omaa kieltämme. Mitään emme toistemme puheesta ymmärtäneet, mutta aihe oli molemmilla varmastikin sama eli kissat.


uni tuli kissakahvilan kissalle
 

karvainen pesä karvaisella kissalla
 

kissakahvila Minkan asukki


Jos kesälomamatkasi suuntautuu Riikaan, niin tämä on ehdottomasti pistäytymisen arvoinen paikka. Henkilökunta on ystävällistä ja puhuu hyvin englantia. Pöytävaraus on hyvä tehdä, sillä kahvia tuntui olevan melkoisen suosittu ihan tavallisena arki-iltanakin.

 

iloinen on henkilökunta Minkassa
TEKSTI JA KUVAT:
Päivi Mäkinen

Lue lisää Päivin kahvilavierailusta Miukumaa-blogista, josta löytyy postaus Kissakahvilassa taas.

Kissakahvila Minkan Facebook-sivulle pääset tätä kautta
 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita