Kissoilla on oma tasavaltansa. Juu juu ja da da. Se sijaitsee Venäjällä ja siellä Pietarissa ja siellä osoitteessa ulitsa Yakubovicha 10.

- Kahvilakäynti on helppo yhdistää Pietarin-risteilyyn. Risteilyyn kuuluva shuttle-bussi kuljettaa Iisakin aukiolle ja aukiolta kävelee kahvilalle noin viidessä minuutissa, kertoo Kissakkaalle raportoiva Sessu.


Hän ei ole suinkaan ensimmäistä kertaa tutustumassa kissojen ja kahvin yhdistelmään. Tuttuja ovat Helsingin, Tallinnan, Rooman ja Wienin kissalliset kahvipaikat. Jälkeenpäin hän paljastaa, että Kissojen tasavalta eli Республика кошек yllätti myönteisesti.
 


Kissojen tasavalta näyttää ulkopuolelta tällaiselta


Mutta ensin on päästävä sisälle pietarilaiseen kahvilaan. Tai no, ei ihan vielä. Aivan ensiksi lunastetaan 300 ruplalla (eli hieman alle viidellä eurolla - hinta vaihtelee saapumisajan ja -päivän mukaan) pahvinen kortti, jossa lukee ”viisumi”.

- Viisumiin kirjataan oma nimi ja syntymäaika, jonka ”viisumivirkailija” muuttaa kissojen iäksi. Viisumi on oleskelulupa Kissojen tasavaltaan. Siihen voi myös kerätä käyntileimoja ja hankkia täysillä leimoilla alennuksen sisäänpääsystä, Sessu selittää.

Viisumin maksanut saa lisäksi kopeekan, erityisen kissakopeekan.

- Se käy maksuksi teekupilliseen, valokuvaan tai pieneen matkamuistoon.


Seuraavaksi päällysvaatteet jätetään vaatekomeroon ja jalkoihin muoviset kenkäsuojat. Sitten mars käsienpesulle.

- Tämän jälkeen vierailijat ohjataan erilliselle ovelle. Ovella pitää maukua kolmesti: miau, miau, miau. Tämä on tunnussanana oven aukaisulle, tietää Sessu.

Selvä. Miau. Miau. Miau.

Oven takaa löytyy kaksi isoa huonetta ja niissä kiipeilytelineitä, seinähyllyjä, juoksupyöriä, piilopaikkoja.


Tältä näyttää Kissojen tasavallassa


Lisää kiipeilytelineitä Kissojen tasavallassa


Ja totta kai kissoja. Äkkiseltään laskettuna ainakin parisenkymmentä.


Sessu itse ja Kissojen tasavallan kissoja- Rotukissoja on Wienissäkin, mutta täällä niiden runsaus ja rotujen monipuolisuus yllättää. On Sfinksejä, Maine coon, Devon rex, Persialaisia, Bengali, Bobtaileja ja Eksoottinen lyhytkarva sekä erikoisen näköinen sfinksimäinen luppakorva Ukrainan levkoy.

(Tuo valkoinen kissa edellisen kuvan etuosassa on muuten Kissojen tasavallan presidentti, 15-vuotias Jean-Baptiste Michel Vallen de la Moth.)


 

Tässä poseeraa ukrainan levkoy


 - Joukossa on maatiaiskissojakin ja niillä on aateliset nimet, jotka kertoivat niiden menneisyydestä Eremitaasin hiirestäjinä, lisää Sessu.


Tällaien on yksi Kissojen tasavallan maatiaisistayksi kissa lisää Kissojen tasavallassarapsutuksia, silityksiä


Leluja on tarjolla, mutta Sessun laukun hihnat ovat vähintään yhtä houkuttelevia.

- Silityksistä ei kovinkaan moni ainakaan tällä kertaa innostunut, käpälääkin tulee varoittamatta. Toisaalta sivusta seuratessa näemme, että kun osa lapsivierailijoista nostelee kissoja syliin, eivät kissat ole moksiskaan.


lapsi silittää kissaa


Jos venäjän kieli ei suju, henkilökunta puhuu myös englantia. Sessun kissakahvilavisiittiin kuuluu osallistuminen venäjänkieliseen bingoon, jossa arvuutellaan kissojen rotuja.

- Lopullinen tarkoitus ja palkitseminen jää epäselväksi, kun on jo aika kiirehtiä katselemaan muitakin Pietarin nähtävyyksiä, hän nauraa.

Myös kahvilan puoli jää testaamatta. Ai niin ja niinpä, kahvilassahan tässä ollaan! 


- Kissahuoneiden erillisyys kahvilatilasta on mielestäni hauska yllätys. Silloin aikaa jää paremmin kissojen huomioimiseen, toteaa Sessu.

Sitten takaisin eteiseen, jossa sisääntulon yhteydessä on myymälä: kissa-aiheisia magneetteja, kortteja, tauluja, koriste-esineitä. Sessu vinkkaa, että hinnat ovat täällä edullisempia kuin kaupungin puodeissa.

kissataidetta


- Myymälään jäi vielä vaikka mitä ostettavaa! Kyllähän siihen viisumiin pitää useampikin leima saada, vakuuttaa Sessu. 

Kissojen tasavallan Facebook-sivulle pääset tätä kautta. Englanninkielinen kotisivu löytyy täältä ja venäjäksi täältä.


Sessu kertoo näin:


"Venäjänkielisiltä sivuilta voi varata ja maksaa etukäteen käynnin. Englanninkielisestä versiosta löytyy vain puhelinnumero ja hintatiedot. Sivuilla suositellaan varaamaan käynti etukäteen. Kokeilin yhteyttä Facebook-sivun messengerin kautta, mutta nykyteknologiaan kuulumattomana (=ilman älypuhelinta) olin liikkeellä liian myöhään ja viestittely jäi kesken. Menimme siis paikan päälle kokeilemaan mahdummeko sisään vai emme. Paikka on auki klo 10 - 22. Olimme liikkeellä heti aamusta ja mahduimme juuri ja juuri sisälle. Sivujen mukaan sisälle pääsee 20 ihmistä kerrallaan.”

 

 
Ps.

Tähän seuraavaan kuvaan on ikuistettu venäläinen palatsikissa.

Palatsikissa pihamaalla

"Kissa väijyi puluja jonkun aikaa ja muutti sitten mielensä ja juoksi sisään Talvipalatsin avonaisesta ikkunasta. Eremitaasi on Talvipalatsin sisällä, eli ilmeisesti tämäkin tyyppi oli vartioimassa taidetta. Siellä asuu lukuisia kissoja ja osa on muuttanut Kissojen tasavaltaan."
Kas, jatka toki kissakahvilakierrosta näiden Kissakkaan juttujen parissa:

- Kissakahvila latvialaisittain


- Äh, katte lattea Kööpenhaminassa


- Iltapäivävisiitillä kolmen kerroksen kissakahvilassa


- Yksi virvoke ja koko päivä kissoja, gamsa hamnida


- Helsingin kissakahvila sai uudet omistajat, jotka keittävät kisucappuccinoa


- Yksi kahvi kehräyksellä, kiitos! - Helsinki sai vihdoin kissakahvilan


- Hyvää syntymäpäivää Kissakahvila Purnauskis!


- Palju õnne Tallinnan kissakahvila – katso kuvat syntymäpäiviltä


- Kissatähtien kahvila avautui Tampereella


- Kissakas seilasi – määränpäänä Tallinnan kissakahvila

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita