Ja mitä teille saisi olla? Kissanomistaja laittaa tai klikkaa ostoskoriin todennäköisesti kissanruokaa tai pieniä leluhiiriä. Tai jos ei niitä, hänelle saisi olla mitä luultavimmin hiekkaa tai huiskia.

Kissat ovat kuin perheenjäseniä. Hetkinen, otetaanpas uusiksi. Kissat ovat perheenjäseniä, joihin satsataan.

Se näkyy Pohjoismaiden suurimman lemmikkieläintarvikeketjun valikoimassa: Mustin ja Mirrin hyllyistä ja verkkokaupasta löytyy 2 000 erilaista kissoille tarkoitettua tuotetta. Lisäksi ovat tuotteet, jotka soveltuvat sekä kissoille että koirille, kuten turkinhoitovälineet ja ruoka- ja juomakupit.

 

Tämä kissa pääsi ulkoilemaan pinkit valjaat yllä.


- Kissojen kanssa ulkoillaan, joten ulkoilutuotteiden kysyntä on noussut vuosi vuodelta. Lisäksi kissoja aktivoidaan koko ajan enemmän ja se näkyy aktivointilelujen määrän kasvamisena, tietää category spesialist Kaisa Kunnas.

Kaisa vastaa Mustin ja Mirrin kissatarvikkeista ja hiekoista. Hän on tässä kuvassa yhdessä maine coon -kissansa Oton kanssa.


Kaisa Kunnas ja kissansa OttoSamaa mieltä on Ritva Santara, category spesialist hänkin, tosin kissan- ja koiranruokien puolelta. Abessinialaisneito Aurora on tässä Ritvan seurana, kuten kuvasta näemme.


Ritva_ja_Aurora_poseeraavat_tässä- Kissanomistajien vaatimukset ja tarpeet kehittyvät jatkuvasti ja tähän pyrimme vastaamaan ruokinnassa volyymillisesti merkittävien kuiva- ja märkäruokatuotteiden osalta, hän kertoo.Tuotevalinta on ryhmätyötäCategory specialistit ovat niitä, jotka etsivät uutuuksia. Tehtävää riittää, koska kissoille tarkoitettuja uusia tuotteita saapuu lähes joka kuukausi.

- Tuotteet testataan aina vähintään toimiston kissanomistajien kissaraadilla. Kokemukset kerätään ja niiden pohjalta tehdään päätöksiä, selittää Ritva. 

Ideat ruoka- ja herkku-uutuuksiin löytyvät yleensä tuotteiden toimittajien kautta. .

Tässä tölkissä on tonnikalaa ja lohta.

Puolitoista kiloa kissanrukaa on tässä pussissa.

Kaisa on tarkkana alan messuilla. Lukulistalla ovat eläintarvikkeita esittelevät katalogit, ja hän lukee ahkerasti myös asiakaspalautetta ja kissablogeja. Unohtaa ei sovi kissallisten työtovereiden tai ystävien toiveita ja tarpeita.

Varsinainen tuotteiden valinta tapahtuu ryhmätyönä.

- Jos tarve ja haluttu tuote on selkeä, päätös uudesta tuotteesta tehdään muutaman ihmisen voimin. Haluamme ennen kaikkea löytää hyviä ja toimivia tuotteita kissojen ja kissan omistajien arkeen.


palleroisia kissanleluja


Huiskiakin on siinä monenlaista.


Turkoosi on in!


Kiinteän kissatestiryhmän sijaan Musti ja Mirri hakee kissatestaajia sisäisen intranetin kautta. Silloin kaikilla kissallisilla työntekijöillä on mahdollisuus lähteä mukaan, mutta kenenkään ei tarvitse sitoutua jatkuvaan testailuun.

- Kun tarvitsemme isompaa otosta kissoja testaamaan, testaajia rekrytoidaan Musti ja Mirrin Facebookin kautta, vinkkaa Ritva.


Tummaa löytyy tästä kiipeilypuusta


Tätä kirjoittaessa kiipeilypuuvalikoima on uudistumassa: on pienille kissoille ja on isoille kissoille, omanlaisensa pieniin koteihin ja omanlaisensa monikissallisiin koteihin, peruskiipeilypuita ja sisustuksellisempia vaihtoehtoja. Testaajakissoilla on totisesti kiipeiltävää.Ravinnon luonnollisuus kiinnostaa


Jos testaajakissat ovat tyytyväisiä, niin hyvä! Meidän muiden on maltettava odotella.

Kaisa Kunnas selittää, että Mustin ja Mirrin sisäiset prosessit eri maiden välillä kestävät yleensä muutaman kuukauden. Toimitusaika meren toiselta puolelta on useita kuukausia.

- Lisäksi jos tarvitaan pakkausten työstämistä tai paikallisten kielten lisäämistä, nämä vievät usein useamman kuukauden.

Milk dropseja kissalle

Kun kissanomistajaa jokin asia kiinnostaa, hän tohtii kyllä kysyä. Ruokapuolella tiedustellaan raaka-aineista ja tuotantomaista. 

- Musti ja Mirri etsii sopivia yhteistyökumppaneita, joiden osaaminen on riittävällä tasolla ja tuotteet ovat mahdollisimman laadukkaita. Monista Euroopan maista, kuten Suomesta, Englannista ja Saksasta, löytyy aktiivisia yrittäjiä, oikeaa osamista ja sopivaa raaka-ainetta. Luonnollisten liemessä olevien märkäruokien tehtaat ovat Thaimaassa ja tuotanto on keskittynyt sinne, Ritva Santara kertoo.

Purkillinen tonnikalaruokaa

Ruokaa kissanpennuille.

Näissä tikuissa on kalkkunaa ja lammasta.

Vahvoja trendejä ovat luonnollisuus, korkea lihapitoisuus ja tuotannon läpinäkyvyys. 


- Moni koiranomistaja karttaa vehnää ja maissia allergiasyistä ja myös kissapuolella aletaan herätä siihen, että sisällöllä on oikeasti merkitystä, lisää Ritva.

Kissa on peto ja pedot ovat lihansyöjiä. Ritva haluaa muistuttaa, että kissa tarvitsee ravinnossaan myös runsaasti nestettä, eikä lemmikki voi hyvin pelkällä kuivaruoallakaan.


Sitten loikka ruokakupilta hiekka-astialle! Kaisa tietää tämän puolen ja myös sen, että kissanvessoja täytetään hiekalla, joka on peräisin Saksasta tai Kanadasta. Puupellettien tuottajia löytyy myös Suomesta.

-
Yksi iso syy kotimaisen kissanhiekkavalmistajan puuttumiselle on se, että suomalaisesta maaperästä ei juuri löydy bentoniittia eli luonnon savea. Se on kissanhiekoissa eniten käytetty raaka-aine.


Tässä kissanvessassa on fuksiaa.

Muovituotteet kuten kissanvessat, kantoboksit ja ruokien säilytysastiat ovat yleensä Euroopasta, kissanlelut pääosin Kiinasta.

kissapehmoja monissa eri väreissä

Ulkoilutuotteiden suunnittelu ja design ovat usein suomalaista käsialaa. Tuotanto tapahtuu muualla, kuten Virossa.

- Tiedämme aina, missä maassa tuotteet on valmistettu. Tuoteturvallisuus ja valmistusmaiden läpinäkyvyys ovat meille tärkeitä asioita, joista kerromme avoimesti sekä myymälöille että asiakkaillemme, Ritva vakuuttaa.

 

Limenvihreästä turkoosiin

 

Pysytäänpä hiekkalaatikon äärellä. Todennäköisesti se on harmaa tai valkoinen. Mustaakin suomalaisten suosimista kissanvessoista löytyy. 

- Yllättävää kyllä näitä värejä ei kansainvälisten toimittajien katalogeissa aina ole. Silloin pyydämme valmistamaan niitä erityisesti Suomea ja muita Pohjoismaita varten, sanoo Kaisa.

Limenvihreän aika alkaa olla ohi, sillä turkoosia kissanvessoissa olla pitää. Tai sitten pinkkiä. Toisaalta skandinaavisuus näyttää olevan kissanomistajien suosiossa.

- Se tarkoittaa hillittyjä värejä ja kuvioita, selkeän yksinkertaista muotoilua vessoissa ja kiipeilypuissa.


Kiipeilypuissa suosikkiväri on beige.

Kyllä suomalainen kissakansa on perillä uutuuksista. Maailmalla hyväksi todetut tuotteet tuodaan myös meille Suomeen, ainakin kokeiltavaksi.

- Tosin itsestään puhdistavat kissanvessat eivät ole vielä saaneet jalansijaa meillä. Niiden tuotekehityksessä on tekemistä, jotta ne toimisivat halutulla tavalla, Kaisa huomauttaa.

 

Palaute vaikuttaa valikoimaan

 

Jos uudet kiipeilypuut vakuuttavat testaajakissat ja niiden omistajat, saavat siitä tietää Mustin ja Mirrin category spesialistit. Myös kuluttajien kannattaa jakaa omat kokemuksensa lemmikkitarvikeketjun väelle.

- Saamme palautetta siitä, ovatko tuotteet toimineet, ovatko värit ja ulkonäkö omistajien mieleen. Meille kerrotaan myös rakastuiko kissa uuteen tuotteeseen ja voiko sitä suositella tai kenties kehittää.

Tämä kissa tykkää oleilla tällaisessa pesässä.

Toivoakin saa ja Kaisan ja Ritvan mukaan kannattaa.

Niin, miten kävikään erään mikrohiekan kanssa? Kaisa kertoo, että 14 kiloa painavien säkkien lisäksi hiekkaa on saatavilla nyt myös paljon toivottuina pienempinä pusseina.

- Kaikki saatu palaute luetaan. Vaikka ei heti näyttäisi siltä, että palautteella on vaikutusta, todellisuudessa se vaikuttaa paljon tuotevalikoimaamme. 

Ritva ja Ritvan kissat


Minulla on neljä abessinialaista kissaa. Itsetietoiset vanhemmat leidit Elea 15 vuotta

Ritvan kissa Elea

ja Geri 12 vuotta,

Tässä puolestaan Ritvan kissa Geri.


Gerin poika Paroni 10 vuotta

Gerin 10-vuotias poika Paroni

sekä tämän kissaryhmän prinsessa Aurora 4 vuotta.

Aurora on Ritvan kissajoukon prinsessa

Olen myös abessinialaisten kasvattaja jo kymmenen vuoden ajan.

Kotona löytyy lukematon määrä kissatavaraa, jossa joukossa on sekä Musti ja Mirrin valikoimasta löytyviä tuotteita että muualta hankittuja tuotteita. Kaikkea mielenkiintoista pitää itse testata.

Kissani syövät erittäin lihapitoista ruokaa: sekaisin raakaa, märkä- ja kuivaruokaa. Herkuista suosittuja ovat pakastekuivatut herkut ja leluista ykkösjuttu on laserosoitin. Eipä ole tullut kissojen kanssa ristiriitoja makuasioissa. Niitä palvellaan niiden ehdoilla.
Kaisa ja Kaisan kissat

Kotoa löytyy kolme kaverusta. Ihmisrakas jättiläinen Maine Coon Otto 12 vuotta,
 
Kaisan Otto-kissa


aktiviinen temppuilija (ja tässä päiväunilla) norjalainen metsäkissa Juma 12 vuotta

Kaisan Juma näyttää tältä


ja ruokaa rakastava rasavilli Siperian kissa Miinus ´10 vuotta.

Miinus on siperian kissa

Omat kissani ovat oma minitestitiimini. Kotona testaillaan paljon herkkuja, leluja, kissanhiekkaa ja isoille kissoille suunniteltuja tuotteita. Kolmen ison kissan kanssa hiekka joutuu kovalle kulutuksella, joten ovat oiva testitiimi hiekka-asioissa. Kotoa tuotteita löytyy laidasta laitaan, on kiva testata kaikkea uutta!

Ruokapuolella kissojeni menu on samankaltainen Ritvan kissojen kanssa. Jos Miinus saisi päättää, meillä syötäisiin joka päivä keitettyä kalaa, mutta ruokaa rakastavan yksilönä ”tyytyy” myös muihin valitsemiini ruokiin.

Leluissa kaikkien kolmen mieltymykset vähän eroavat, perushuiska taittaa olla ainoa yhteinen lelusuosikki. Juma rakastaa leikkimistä ja sen suosikkeja ovat kaikki lelut, joissa on pitkiä naruja. Naruista leluja on hyvä vetää perässä ympäri kotia. Oton lempilelu on muovinen ympyrän mallinen lelu.
Palloa on hauska pyörittää matolla maaten ja välillä lelu joutuu painiotteeseen kun pallo ei toimi kaverin tahdon mukaan. Miinus sen sijaa pitää kaikista isommista kissanmintuilla täytetyistä painileluista. Tämän hetken suosikki on jouluna saatu rapiseva rotta, jonka kanssa painitaan ja juostaa ja sitä heitellään ympäri kotia.


Niin sitä palautetta! Käytössä ovat puhelinsoitto, sähköposti tai chat-viesti asiakaspalveluun, Mustin ja Mirrin Facebook-sivu ja palaute suoraan kauppiaalle myymälässä.

KUVAT: Musti ja Mirri, Ritva Santara ja Kaisa Kunnas

PS.
Haastattelun jälkeen tapahtunutta:
Kaisa siirtyi samaan tiimiin Ritvan kanssa. Niinpä he molemmat ovat nykyään category spesialisteja vastuualueinaan kissojen ja koirien ruoat.


 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita