Kun kissallinen ihminen ostaa itselleen ruokaa, pari euroa yhdestä nuudelikupista voi tuntua kalliilta. Mutta entä kun hän ostaa ruokaa omalle kissalleen? Näin siinä käy, ainakin Jenni Rauhalan mielestä:


Jenni Rauhalan ruoka-aiheinen kissasarjakuva


Ja näin on todella käynyt. Kun tämä tosielämän tapaus muistui Jennin mieleen, otti hän esille vihkon ja mustan tussin ja alkoi piirtää. Samaisesta vihkosta löytyy tämäkin Miki-kissan kanssa eletty hetki:
 

Jenni Rauhalan aivan ensimmäinen kissa-sarjakuva


- Mietin aluksi, että raskinko julkaista Facebookissa, koska en ollut sitä mitenkään tarkasti piirtänyt tai hahmotellut. Sain kuitenkin lisättyä sen pariin kissaryhmään, ja ihmiset aivan hullaantuivat!

Hetken mielijohteesta syntyneiden sarjakuvien suosio yllätti Rovaniemellä asuvan Jennin. Siitäkös maalaamista lapsuudesta asti harrastanut leipuri-kondiittori vallan innostui. Sarjakuvaruutuja on ilmestynyt lisää vihkon sivuille ja Facebookiin.

- Ihan omaksi huviksi ja kissaihmisten iloksi näitä teen. Sarjiksia syntyy vähän väliä, kun mietin, mitä kaikkea hulluuksia ja hassuja sattumia Mikin kanssa on tapahtunut.

Ja onhan niitä.

 

Tässä Jenni Rauhalan sarjakuvassa viedään kissaa lääkäriin.


Ja tällaistakin:


Tämmöistäkin on sattunut Jennin ja Miki-kissan arjessa.


Päätähti on tietenkin Jennin pikimusta maatiaiskissa Miki. Omistaja kuvailee sitä oman arvonsa tuntevaksi herraksi, hirmuisen leikkisäksi ja ystävälliseksi ihmisiä kohtaan.


Jenni Rauhalan oma kissa Miki on sarjakuvien päätähti.


Sarjakuvia lukeneet ovat huomanneet, Miki on saanut ruuduissa seuraa vaaleasta kissaneidistä. Sama on tapahtunut kotona Rovaniemellä.

- Rescue-kissa Hilja muutti meille äskettäin. Siihen ollaan vasta tutustumassa.


Jennin perheen toinen kissa on hiljattain kotiutunut rescuekissa Hilja.


Vielä kolmisen vuotta sitten Jenni Rauhala ei olisi arvannut, että tulee asumaan kahden kissan kanssa. Kissat ovat aina olleet lähellä Enontekiöltä kotoisin olevan naisen sydäntä, mutta lemmikkejä ei kotona koskaan ollut. Syynä oli Jennin allergia.

- Kun muutin avopuolisoni kanssa asuntoon, jonne saa ottaa lemmikkejä, näin tilaisuuteni ottaa itselleni kissan! Hankin allergialääkkeet ja tehokkaan allergiapölynimurin, sekä ruokin kissaani laadukkaalla ruoalla, jottei turkki pölise tai hilseile, niin ei ole ollut allergiaa eikä oireilua! hän iloitsee.

Kotona kahden kissan seurassa valmistuu myös piirustuksia ja maalauksia.Pari vuotta sitten Jenni alkoi ottaa vastaan tilauksia rahoittaakseen opiskelija-arkea.

- Pyysin aluksi aivan naurettavan vähän piirustuksistani, vaikka niihin saattoi kulua yli kaksi viikkoa. Mutta hiljalleen olen alkanut arvostaa töitäni enemmän ja nostin hintaa ylemmäksi.

Lyijykynätyöt ovat sittemmin saaneet jäädä. Värikkäät kissansa Jenni maalaa vesiväreillä ja vesivärikynillä.


Jenni Rauhalan maalaama tilaustyö.


Jenni Rauhalan on maalannut tällaisenkin kissan.


Tämä työ on yksi Jenni Rauhalan kissamaalauksista.


Hän paljastaa salaisuuden: valkoinen guassi.

- Valkoinen vesiväri ei peitä eli viiksiä ja valkoisia karvoja ei näkyisi ollenkaan. Öljyvärin kaltaisella guassilla teen viikset, valkoiset karvat ja silmien kiillot vesivärityön päälle.

Eivät kissat jätä rauhaan leipuri-kondiittori-Jenniäkään.

- Töissäni näkyy hyvin taiteellisuuteni ja monesti niissä on kissoja. Erikoisosaamistani ovat marsipaaniveistokset ja maalaukset, joita maalaan elintarvikeväreillä marsipaanin päälle.


Jenni Rauhalan tekosia nämäkin kissat.


Marsipaanikissoja Jenni Rauhalan malliin.   


Jennin elintarvikeväreillä maalaama kissa marsipaanin päällä.


Entä milloin Jennin, Mikin ja Hiljan arkea pääsee seuraamaan sarjakuva-albumin muodossa?

- Sitä ovat monet suositelleet ja ehdottaneet, mutta pitää vielä miettiä asiaa ja ottaa selvää. Nyt on aika monta rautaa tulessa. Saattaa mennä vähän aikaa sarjakuvasuunnitelmien kanssa, Jenni vastaa ja antaa linkin Facebookissa sijaitsevaan sarjakuva-albumiin. Se löytyy täältä.

 Ps.

Vielä yksi Jennin kissakolmikko esittelyyn:

- Olen tehnyt itselleni veistoksia savesta, kun sain mahtavan tilaisuuden tehdä niitä eräällä taidepajalla. Kissojen selässä on kuoppa, johon saa laitettua kynttilän. Silmissä ovat lasihelmet, joista liekki paistaa kauniisti kiiluen.


Jenni Rauhalan tekemisiä tuikkukissoja.

 Loikkaa myös tänne: 

* Ope joka päättikin taiteilla kissoja

* Toisenlaista kissataidetta: Sari kehysti raapimajäljet taidegalleriaksi

* Skannaa kissa kehyksiin

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita