Olen lähes yhdeksänvuotias kissaherra: mukava, komea ja ennen kaikkea fiksu. Kerron nyt, millaisia hoitokokemuksia minulla on.

Tiedättehän, että ihmisille tulee välillä matka. Tiedän, että se voi liittyä töihin ja joskus se vie päiväkausia. Toisinaan matkan syy on vain ihmisen vaihtelunhalu. En ymmärrä! Minusta on kamalaa matkustaa junalla ja autoilu herättää minussa hirvittävän raivon. En todellakaan matkusta mielelläni.


Mutta ihmiset siis matkaavat, ja silloin minä ja veljeni tarvitsemme varahenkilökunnan, toisinaan varavaltakunnankin.


Cisu, tuo 9-vuotias koratkissa, on hoidossa ja hoidettavana ja näin se sujuu. Ainakin tämän kuvan perusteella.


Kun olin nuori, olin kerran yksin ja toisen kerran isoveljeksi tultuani kissaseurassa hoidossa kerrostalossa. Kuulemma se oli kaupunkiloma.

Pah! Vaikka minulla oli tuttu ja rakastava hoitohenkilöstö, en omakotitalon asukkaana voinut kuin vihata kerrostaloa. Kauhea meteli, puluja ikkunalla, koiria rapussa ja hyvin epäilyttäviä hajuja! Kaadoin hermostuksissani jalkalampun ja viskasin kynttilälyhdyn ikkunalaudalta enkä saanut nukuttua kuin varaemäntäni poskella lojuen. Se oli kuulemma suloista mutta hankalaa. Kaiken kukkuraksi veljeni sai isottelukohtauksen ja uhitteli minulle. Meille ilmoitettiin, että vastedes meitä hoidetaan vain kotonamme.

Kerran olimme puolitoista viikkoa mummin ja vaarin mökillä veljeni kanssa. Jotain outoa tapahtui! Lempipaikkamme oli muuttunut kuin vieraaksi, enkä voinut kuin ravata ympäriinsä. Myönnän, että joskus näinkin karskia kundia voi huolestuttaa.

Pääsin vaarin kanssa kävelylle monta kertaa päivässä (koetin välillä kertoa, etten ole koira, joka kulkee reippaita lenkkejä vaan kissa joka kökött... siis tarkkailee ulkona, mutta vaari oli järkkymätön: ulkona kuljetaan paikasta toiseen).


Cisu on vaarin kanssa ulkona.


Siitä huolimatta huusin melkein koko ajan ulos, ja siinä välillä huusin ihan kaikkea muuta. Hiljennyin vasta, kun emäntäni ilmestyi paikalle. Itse asiassa hiljennyin kesken komean karjaisun, sillä hämmästyin normaalielämän paluuta ja kiirehdin äkkiä emännän syliin: älä unohda meitä enää mökille!


Meille ilmoitettiin, että vastedes meitä hoidetaan vain kotonamme.

Ja on meitä hoidettukin. Kerran, pari vuodessa saamme hyvätasoista hoitoa, kun kotiväki häipyy ja palvelija saapuu.Merkkinä siitä on pöydälle jätetty ohje Kissanhoidon lyhyt oppimäärä.

Omassa kodissa on ihanaa olla hoidossa! Emäntä käskee meitä aina olemaan lempeitä ja ystävällisiä isäntiä, ja me olemme. Olemme veljeni kanssa salakuunnelleet, miten hoitajat meistä raportoivat. Näin: "Ne rakastavat maharapsutusta! Ne tulevat mukaan saunaan! Ne pörisevät ja puskevat, ne haluavat koko ajan leikkiä! Ne keskustelevat mun kanssa!" Erityisen ihastuttavaa ihmisistä tuntuu olevan, jos saa istua takkatulen ääressä kissa sylissä.

Nukkumisasiat puhututtavat ihmisiä kovasti. Vaikuttaa siltä, että hoitajat eivät osaa nukkua meidän kanssa eivätkä ilman meitä.

Jotkut hoitajat ovat huolestuneita, jos emme halua nukkua heidän kanssaan. Mutta jos suostut nukkumaan vieraassa polvitaipeessa, saat kuulla siitä loppuikäsi. Eräs hoitotäti koetti kylässä käydessään kiristää minua syliinsä: "Me ollaan nukuttukin yhdessä!" Ja mummi väittää aina, että olemme kuumia ja painavia. Miettisi vain, kuinka lämmin ja iso hän itse on.


Nukkumishärdellistä huolimatta kotihoidossa on oikein mukavaa. Palvelu pelaa ohjeiden mukaan ja huomioita saa paljon enemmän kuin vakiohenkilökunnalta. Siis koska kotiväki on leikkinyt kanssamme säännöllisesti kaksi tuntia putkeen joka ilta? Eräs hoitotäti teki näin, ja kotiin palattuaaan omat ihmiset luonnehtivat meitä väsyneiksi mutta onnellisiksi. Koirankouluttaja on määrätietoinen kissanhoitaja, he tuumivat.

Hoitajat ovat toki tehneet pieniä virheitä, mutta onneksi me kissat ymmärrämme ihmisten vajavaisuutta. Ja melkein kaikki puutteet menevät kotiväen piikkiin! He eivät koskaan muista kertoa tärkeistä yksityiskohdista, kuten siitä, että minä nyt vain satun haluamaan, että märät kädet pyyhitään kylkiini - mutta vain tietyn hanan alla kastellut kädet. Kerran emme nukkuneet pyykkikopassa viikkoon, kun kotiväki unohti kertoa hoitajalle, että se on lempipaikkamme. Korjasin heti kotiväen nähtyäni tilanteen ja vaadin kovaäänisesti koppaan pääsyä.

Summa summarum: kissakin arvostaa vaihtelua, kunhan se tapahtuu kotioloissa. Silloin vaihtelu on niin kivaa että suorastaan unohdamme kotiväen, vaikkei se unohda koskaan kissaa.

Todellisesta kotikissaisuudestani huolimatta haluan vielä kannustaa muita kissoja ottamaan joskus hoitoonlähtöriskin. Kirjoitan tätä paikassa, jossa en asuisi, ellen olisin kahdeksan vuotta sitten lähtenyt tänne yhdeksi yöksi hoitoon.
Cisu on pian yhdeksänvuotias koratkissa, perheensä kuningas ja vuotta nuoremman Toton rakastava, toisinaan kurittavakin, isoveli. Veljekset asuvat Jenni Saarilahden kanssa.

Vaan miten meni Jennin lomamatka kissattomana? Lue kokemuksia täältä.Lisää luettavaa:

* Kissa hoitoon loman ajaksi mutta minne? Katso lista hoitopaikoista

* Vastavuoroisuuteen perustuva kissanhoitorinki on kissallisen reissaajan apu

 

Kommentit  
0 # Oliver 22.12.2016 12:00
Hei, Cisu!
Sinusta pidetään todella hyvää huolta, kun vakipalveluväkesi on reissussa♡! Minä olen vähän erilainen kissa, mitä tulee pärjäämiseeni, kun palvelijatätini on poissa. Asun nykyään kerrostalossa ja viihdyn oikein hyvin, kun palvelijani on paikalla, mutta kun hän on matkoilla, minä en viihdy tässä kotonani kahden tyttökisukaverini kanssa, vaan minun on päästävä paikkaan, jossa minua viedään lenkille ja jossa palvelija on lähes koko ajan käytettävissä. Joskus pääsen myös mökki- tai hotellilomalle vakipalvelijani kanssa, ja nautin siitä suresti, vaikkei reissut kantokopassa tietenkään hirveän kivoja ole kenestäkään, mutta kun niistä on selvitty, määränpäässä on sitäkin hauskempaa! Nautin uusista paikoista ja maisemista! Mieluummin seuraan vakipalvelijaani matkoille ja seikkailuihin kuin jään hoitoon johonkin, vaikka sekin menettelee. Hyvää Joulua Sinulle, kaverillesi ja palveluskunnallesi. Toivottaa: kotikissa Oliver avokkiensa Nikin ja Steffin sekä palvelijatätinsä kera
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita